Η ευρωπαϊκή εκκίνηση της Ξάνθης και του ΟΦΗ και η “σύνδεση” Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

To novasports.gr κάνει τον απολογισμό της 6ης "στροφής" του πρωταθλήματος και σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία από τα ματς της αγωνιστικής.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η έκτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς ο Ολυμπιακός διατήρησε τη… μοναχική του θέση στην κορυφή, η δεύτερη Ξάνθη συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητο του και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ που κράταγε 30 χρόνια!

To novasports.gr κάνει τον απολογισμό της 6ης “στροφής” του πρωταθλήματος και σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία από τα ματς της αγωνιστικής. 


Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1 (video)

Οι Ακρίτες διεύρυναν την απίθανη παράδοση που έχουν στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε ματς κόντρα στους Πράσινους. 

Παράλληλα η Ξάνθη διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο αυτή η επίδοση δεν είναι η καλύτερη στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Οι Ακρίτες είχαν πετύχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία τη σεζόν 2005/06 και εκείνη τη χρονιά είχαν εξασφαλίσει και την ευρωπαϊκή τους έξοδο. 

Το Τριφύλλι ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν 1988/89. Και τότε είχαν μια νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες στην έκτη αγωνιστική, όμως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έχει μόλις ένα βαθμό στα πρώτα τρία εντός έδρας παιχνίδια. 


ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0 (video)

Ήταν η έβδομη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων που αναδείχθηκαν ισόπαλες στη Λάρισα και η έκτη χωρίς τέρματα! 

Η μοναδική ισοπαλία σε αγώνα ΑΕΛ – ΑΕΚ με γκολ ήταν τον Φλεβάρη του 2009 (1-1). 

Βόλος ΝΠΣ – Ατρόμητος 2-3 (video)

Μετά από τρία χρόνια, ο Ατρόμητος πέτυχε εκτός έδρας νίκη με ανατροπή και ενώ έχανε με δύο γκολ. Η τελευταία φορά ήταν στις 28/11/16 στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 4-3 (έχανε 3-1). 


Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2 (video)

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018. Από τότε μετρούν 41 αγώνες χωρίς ήττα στη Σούπερλιγκ! 


ΟΦΗ – Πανιώνιος 4-1 (video)

Μετά από κάτι περισσότερο από δέκα χρόνια ο ΟΦΗ πέτυχε τέσσερα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά ήταν σε ένα ματς με τον Πανθρακικό στο Ηράκλειο (22/03/19, 4-3). 

Παράλληλα η εξαιρετική βαθμολογική συγκομιδή των Κρητικών είναι και ένα μήνυμα… Ευρώπης, καθώς είχαν συλλέξει 13 βαθμούς και τη σεζόν 1999/00 και είχαν εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό “εισιτήριο”. 

Ο ΟΦΗ έχει πλέον και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 14 γκολ, ένα περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και δύο από τον Ολυμπιακό! Μάλιστα οι Κρητικοί έχουν τρεις παίκτες στην πρώτη πεντάδα του πίνακα των σκόρερ (Τσιλιανίδης, Μάνος, Σεμέδο). 


Άρης – Ολυμπιακός 2-3 (video)

Οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους τον Άρη στο “Κλ. Βικελίδης” με ανατροπή του σκορ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με μόλις δύο γκολ παθητικό, ενώ διατηρεί σερί 16 αήττητων αγώνων στο πρωτάθλημα. Η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού ήταν στις 10/02/19 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (3-1). 

Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ο Άρης γνώρισε δύο σερί εντός έδρας ήττες. Είχε συμβεί και το 1994, όταν οι “κίτρινοι” είχαν χάσει από τον Παναθηναϊκό και τη Δόξα Δράμας και το κοινό στοιχείο είναι ότι είχαν προηγηθεί – όπως και φέτος – και στα δύο παιχνίδια! 

ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 0-0

Οι μοναδικές ομάδες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα είναι η Λαμία και ο Παναιτωλικός μετά και την έκτη αγωνιστική. Η ομάδα της Φθιώτιδας αναδείχθηκε ισόπαλη για τέταρτη φορά εφέτος σε εντός έδρας παιχνίδι, ενώ ο Παναιτωλικός πήρε στη Λαμία τον πρώτο του εφετινό βαθμό στο πρωτάθλημα και “ξεκόλλησε” από το μηδέν.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.