Απάντηση της Super League στην ΑΕΛ

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απαντά στην τοποθέτηση των "βυσσινί" για τον αγωνιστικό χώρο στο AEL FC Arena
Δημοσίευση: 11/09/2019 - 15:37
Η διοίκηση της Super League εξέδωσε σήμερα (11/9) ανακοίνωση, με την οποία απαντά στη θέση της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του AEL FC Arena. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ανεβάζει τους τόνους, αλλά προσπαθεί να εξηγήσει ποια είναι η δική της άποψη επί του θέματος.

Η ανακοίνωση της διοίκησης της Λίγκας αναφέρει:

"Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του AEL FC ARENA, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Όλες οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League, άρα και η ΠΑΕ ΑΕΛ, έχουν λάβει γνώση της έκθεσης αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων τους, βάσει της επίσημης επιθεώρησης και αναφοράς των εμπειρογνωμόνων της εταιρείας STRI.

2. Η Super League ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο το οποίο εκπροσωπεί τις 14 συμμετέχουσες ομάδες της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου υλοποίησε και θα συνεχίσει να υλοποιεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της περί αξιολόγησης όλων των αγωνιστικών χώρων των ΠΑΕ-Μελών της Super League πριν την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και σε τακτά χρονικά διαστήματα, μετά την έναρξη, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά και στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League.

3. Στόχος της Super League είναι να προσφέρει σε όλες τις ομάδες τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα από διεθνώς καταξιωμένους εμπειρογνώμονες, ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στους αγωνιστικούς χώρους που χρήζουν βελτιώσεων.

4. Η Super League δε θα προβεί σε δημόσια αντιπαράθεση με ΠΑΕ-Μέλη της και στόχος της αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων από την εταιρεία STRI, η οποία επελέγη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιό της, είναι σε κάθε περίπτωση, η διασφάλιση των προδιαγραφών που θα επιτρέπουν στις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και όλους όσοι παρακολουθούν το Πρωτάθλημα της Super League, να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους, προβαίνοντας προληπτικά στις διορθωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται".