Του Σεμέντο, η… μπαλωθιά!

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Λισάντρο Σεμέντο ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο Ηράκλειο, γκρεμίζοντάς την από την 3η θέση της βαθμολογίας

Ο ΟΦΗ πανηγυρίζει μια πολύ μεγάλη επί της ΑΕΚ με γκολ του Σεμέντο στο 52ο λεπτό, «εισπράττοντας» τα εύσημα του ποδοσφαίρου, καθώς διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τη ροή του αγώνα στο Ηράκλειο έχοντας βέβαια ως κορυφαίο παίκτη αυτόν που έκανε τη διαφορά στο ματς κι εκεί όπου η μπάλα άρχισε να… «ζεματάει»!

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Βέβαια η Ένωση που μπήκε πιο «ζεστή» με ένα σύστημα – έκπληξη (μάλλον) – και διάθεση να πιέσει ψηλά, δεν βρήκε την ουσία στο διάστημα της κυριαρχίας της και το κυριότερο, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση των αντιπάλων της σε μια «copy paste» εφαρμογή πρέσιγκ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και στην πορεία δικαίως “τσουρουφλίστηκε”!

Εκει μέτρησε αφενός η προσωπικότητα του Σεμέντο κι αφετέρου η νευρική – για άλλη μια φορά φέτος – ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ στο ανεπτυγμένα επιθετικό πνεύμα των γηπεδούχων σ’ εκείνο το χρονικό διάστημα

Χωρίς εκπλήξεις ξεκίνησε το παιχνίδι για λογαριασμό της Κρητικής ομάδας, ο προπονητής Γιώργος Σίμος σε σχήμα (4-2-3-1) με τους :

Σωτηρίου, Γιαννούλη, Κοροβέση, Μαρινάκη, Μπράουν, Σακόρ, Νέϊρα, Ναμπίλ, Μάνο, Τσιλιανίδη, Σεμέντο

Ο Νίκος Κωστένογλου έχοντας ξανά διαθέσιμους τους Γαλανόπουλο, Λιβάϊα επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Οικονόμου :

Μπάρκας, Λόπες, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάϊα, Ολιβέϊρα.

Αυτό το 3-5-2 που επέλεξε ο τεχνικός της Ένωσης σε συνδυασμό με την διάθεση της ομάδας του να πιέσει ψηλά, χάρισαν στην ΑΕΚ μια μικρή υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο όπου όμως έλλειψε η ιδανική ολοκλήρωση στις φάσεις της/
Στο 7’ ο Μάνος πρόλαβε κι έδιωξε προ του Λιβάϊα στο ύψος της μικρής περιοχής.
Στο 18’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λιβάϊα ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως μπλόκαρε ο Σωτηρίου.
Σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν χώρους στο ανοιχτό γήπεδο πραγματοποιώντας ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου 2-3 καλές ευκαιρίες!
Στο 19’ ο Νέϊρα σούταρε από καλή θέση, λίγο εκτός εστίας ενώ σε άλλες δύο αντεπιθέσεις με αφετηρία τον Τσιλιανίδη ο Σεμέδο στο 37ο και 43’ λεπτό δεν τα κατάφερε. Στο πρώτο σουτ μπλόκαρε ο Μπάρκας και στο δεύτερο η μπάλα έφυγε – από καλύτερη θέση – άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε με διάθεση να πιέσει και να αναλάβει όσο γίνεται περισσότερες πρωτοβουλίες κι αυτό τον δικαίωσε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο!
Η ΑΕΚ κάπου έδειξε «χαμένη» σε αυτή την εξίσωση και στο 52ο λεπτό ο Σεμέντο πήρε τη μπάλα περίπου 20 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, κινήθηκε διαγώνια κι αφού απέφυγε το μαρκάρισμα δύο αμυντικών σούταρε στα δίχτυα του Μπάρκα!

Το γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα της Κρήτης η οποία κράτησε τον έλεγχο αποτρέποντας, ταυτόχρονα, τις κινήσεις αντίδρασης των αντιπάλων τους κυρίως στην μεσαία γραμμή.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Κωστένογλου έδειξε να θέλει και να μην μπορεί (!!)
Χωρίς έμπνευση εκεί όπου έπρεπε για να πιέσει, χωρίς «καθαρό μυαλό» δεν μπόρεσε να κάνει καν τη μεγάλη φάση προκειμένου να «ρίξει» κάπου αλλού τα αίτια της απώλειας!

Τρεις όλες κι όλες οι τελικές προσπάθειες ως το φινάλε! Δύο κεφαλιές των Ολιβέϊρα, Οικονόμου στη εξέδρα, μακριά από τα γκολπόστ του Σωτηρίου κι ένα δυνατό σουτ που… «θύμισε» Πέτρο Μάνταλο στο φινάλε λίγο εκτός εστίας.

Είχαν προηγηθεί τρεις καλές αντεπιθέσεις των γηπεδούχων με αποδέκτη – ποιόν άλλο;- τον Σεμέντο. Την πρώτη φορά τον πρόλαβε ο Βράνιες, την δεύτερη φορά η μπάλα έφυγε άουτ και την Τρίτη τον πρόλαβε ο Μπακάκης!
Ως το φινάλε έχουμε να θυμόμαστε, εν μέσω της σπασμωδικής αντίδρασης της Ένωσης, και το εκτός φάσης χτύπημα του Βράνιες στον Μαρινάκη που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Βόσνιου στο 89ο λεπτό!
Η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες ως το τελικό σφύριγμα και μετά από αυτό δίχως νίκη σε 4ο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς έπειτα από δύο χρόνια!
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.