ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5: Έγραψε ιστορία με «πεντάρα» 

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσιάστηκε μόνο μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ και με πρωταγωνιστές τους Μασούρα, Ελ Αραμπί επικράτησε εύκολα με σκορ 5-1.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσιάστηκε μόνο μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ και με πρωταγωνιστές τους Μασούρα,΄Ελ Αραμπί επικράτησε εύκολα με σκορ 5-1.

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Από τη μία πλευρά, ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στους Νασίμ Χνιντ και Όλεγκ Νταντσένκο, λόγω και τους απουσίας του Μιχάλη Μπακάκη, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου. Στην επίθεση, ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε τον Νέλσον Ολιβέιρα αντί του Καρίμ Ανσαριφάρντ για την κορυφή της επίθεσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ως διάταξη όπως αναμενόταν το 3-4-3, με τους Σεμέδο, Μπα, Παπασταθόπουλο να αποτελούν την τριάδα στην άμυνα, ενώ στα άκρα επέλεξε τους Ανδρούτσο και Χολέμπας, με τους Γιαν Εμβιλά, Μαντί Καμαρά δίδυμο στη μεσαία γραμμή και τον αρχηγό Ανδρέα Μπουχαλάκη να μένει στον πάγκο. Στην επίθεση, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν στην κορυφή, με τους Γιώργο Μασούρα και Μπρούμα στα άκρα της επίθεσης. Εκτός ο Κώστας Φορτούνης.

ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…
Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα για τους δύο αντιπάλους ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα και για άλλη μία φορά μία ομάδα εκμεταλλεύεται την πολύ κακή αμυντική λειτουργία της «Ένωσης». Μέσα σε έξι λεπτά ο πρωταθλητής Ελλάδος πέτυχε δύο γκολ και ουσιαστικά η σεμνή τελετή, έλαβε τέλος. Στο 16ο λεπτό ο Καμαρά επιχείρησε πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Χνιντ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Τρομερή παράδοση δημιουργεί ο 24χρονος μέσος απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς έχει σκοράρει 5 φορές σε 10 ματς πρωταθλήματος.

Λίγο μετά ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ γκολ του Τάνκοβιτς και μέχρι να συνέλθει από το σοκ του γκολ η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δέχτηκε και δεύτερο από τον Μασούρα. Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Χολέμπας στον Μασούρα, ο οποίος μπήκε απ’ τα αριστερά μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Αθανασιάδη.
Και σαν να μην έφτανε η κακή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, είπε και ο Λόπες να…βάλει ένα χεράκι για να πετύχει και άλλο γκολ η ομάδα του Μαρτίνς. Στο 35ο λεπτό, ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά και ο Λόπες αντί να απομακρύνει εύκολα τη μπάλα, έδωσε… ασίστ στον Ελ Αραμπί που δεν είπε όχι στο δώρο του αντιπάλου του.

Το μενού είχε και «μαγεία» στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με κάθετη πάσα που ίσως μόνο ο Μέσι θα μπορούσε να βγάλει, ο Ελ Αραμπί έβγαλε σε θέση βολής τον Μασούρα που με πλασέ έγραψε το 4-0. Η ΑΕΚ τα είχε χαμένα με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο, ο Ολυμπιακός έδειξε για άλλη μία φορά ότι απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τους αντιπάλους του, που πρέπει να αλλάξουν πολλά στο άμεσο μέλλον, αν θέλουν να ανταγωνιστούν τους «ερυθρόλευκους». 
Μοναδική φορά που σε ντέρμπι ΑΕΚ και Ολυμπιακού, μία ομάδα πέτυχε 4 γκολ σε ένα ημίχρονο, ήταν πάλι ο Ολυμπιακός, την 1η Σεπτεμβρίου του 1991, όταν και προηγήθηκε 4-1 στο ημίχρονο, με χατρ τρικ του Όλεγκ Προτάσοφ.

…ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ. Ανσαριφάρντ και Αλμπάνης πέρασαν στο ματς αντί των Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς. Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξει τη διάταξη σε 4-4-2 με τους Ολιβέιρα – Ανσαριφάρντ στην κορυφή, τους Μάνταλο – Κρίστισιτς στη μεσαία γραμμή και τους Γκαρσία – Αλμπάνη στα άκρα. Αφού στο ξεκίνημα ακυρώθηκε γκολ του Ολιβέιρα σωστά ως οφσάιντ του Πορτογάλου, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε πάλι στον Ολυμπιακό. Η σέντρα του Μασούρα για τον Ελ Αραμπί ήταν ελάχιστα πιο προωθημένη με αποτέλεσα να μην βρει όπως θα ήθελε τη μπάλα ο Μαροκινός από το ύψος του πέναλτι. 

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήρθε στο 68ο λεπτό! Η σέντρα του Νταντσένκο, βρήκε σε καλή θέση τον Ανσαριφάρντ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. O Kώστας Φορτούνης δεν θα μπορου΄σε να μη γράψει και αυτό το όνομα του στην ιστορία του ντέρμπι, Στο 76ο λεπτό, ο Χολέμπας έκανε το τακουνάκι και ο Φορτούνης με σουτ μέσα από την περιοχή, πέτυχε το 8ο γκολ του σε 23 ματς απέναντι στην ΑΕΚ. Στο 90 η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Ανσαριφάρντ, μετά το λάθος του Σεμέντο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις έξι νίκες στα οχτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ και με αυτό το 5-1 ισοφάρισε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του, με αντίπαλο την «Ένωση». 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Χολέμπας (76΄Ντρέγκερ), Εμβιλά, Καμαρά (64΄Μπουχαλάκης), Μασούρας (76΄Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα (58΄Φορτούνης), Ελ Αραμπί (64΄Χασάν)

ΑΕΚ (Μανόλο Xιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Σβάρνας, Χνιντ (64΄Νεντελτσιάρου), Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (46΄Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (46΄Αλμπάνης), Ολιβέιρα
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.