Φερέιρα: «Δεν πετύχαμε κάτι ιστορικό, πετύχαμε κάτι θετικό» (vid)

Ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr

Είναι μια δύσκολη εβδομάδα για τον Αμπέλ Φερέιρα, που καλείται να διαχειριστεί την ήττα-αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ και παράλληλα να προετοιμάσει την ομάδα για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Τούμπα. 

Το novasports.gr φιλοξενήθηκε από τον «Δικέφαλο» στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία και λίγη ώρα μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης πριν από την επικείμενη αναμέτρηση συνομίλησε με τον Αμπέλ Φερέιρα για τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, την κλήρωση των ομίλων του Europa League, το θέμα της ενίσχυσης, την επιστροφή του Λέο Μάτος σ’ ενεργό ρόλο και τον αγώνα με τον ΟΦΗ

Διαβάστε ένα απόσπασμα των δηλώσεών του και δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη κι όλα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στο βίντεο που ακολουθεί

Για την κατάσταση στην ομάδα μετά τον αγώνα της Τετάρτης:

«Νομίζω ότι τα πάντα είναι θέμα είναι οπτικής, το πώς επιλέγεις να κοιτάξεις τα πράγματα. Παραδείγματος χάριν, αν πάρουμε την κατάσταση του πώς ήμασταν πέρσι τέτοιο καιρό, σίγουρα φέτος είμαστε καλύτερα, από την άποψη πως πέρσι είχαμε αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φέτος είμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ήταν ο .. μίνιμουμ στόχος που είχαμε. Σίγουρα φτάσαμε πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο το οποίο είχαμε, δεν τα καταφέραμε και σίγουρα μας λυπεί αυτό το γεγονός γιατί πραγματικά πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να το πετύχουμε. Ωστόσο για μας και το γεγονός πως είμαστε στο Europa League είναι επιτυχία. Δεν πετύχαμε κάτι ιστορικό, πετύχαμε κάτι θετικό. Όσον αφορά το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, πάρα πολλοί αγώνες, πάρα πολλοί πόντοι για να κερδηθούν αλλά και να χαθούν αντίστοιχα από τους αντιπάλους μας. Η ομάδα είναι καλά, έχει πίστη στις δυνατότητές της, ξέρει πάρα πολύ καλά τί πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει. Οπότε είμαστε σίγουρα καλύτερα σε σχέση με πέρσι, πλέον ο δρόμος είναι ξεκάθαρος κι από τη μια πλευρά στις ευρωπαικές διοργανώσεις κι από την άλλη σ’ ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να συγκεντρωθούμε για να κερδίσουμε βαθμούς αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι».

Για το τί κρατάει από τη διαδικασία των προκριματικών του Champions League και τί αίσθηση του δημιούργησε η κλήρωση στο Europa League:

«Όσον αφορά τα τέσσερα παιχνίδια που κάναμε στα προκριματικά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως για μας ήταν ένα πολύ καλό μάθημα απέναντι σε πολύ καλές ομάδας και οι τρεις αντίπαλοι ήταν πολύ δυνατοί. Αυτό που εμείς κάναμε ουσιαστικά είναι να μαζεύουμε εμπειρίες. Καταλάβαμε πλέον πως σ’ αυτό το επίπεδο, όπως φάνηκε και στον τελευταίο αγώνα, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι ίσως και το γεγονός της έλλειψης εμπειρίας έπαιξε το ρόλο της μιας κι απέναντί μας βρήκαμε μια ομάδα που τα τελευταία 2-3 χρόνια προσπαθεί να μπει στους ομίλους και δυστυχώς για εμάς φέτος τα κατάφερε. Η τύχη κι η αποτελεσματικότητα ήταν με το μέρος της. Εμείς από την πλευρά μας επειδή θέλουμε να κοιτάμε τα θετικά, βλέπουμε τα καλά πράγματα τα οποία κάναμε, μαθαίνουμε από αυτά που δεν πήγαν καλά και περιμένουμε κι ελπίζουμε να μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να επαναλάβουμε κάτι καλύτερο και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. 

Όσον αφορά τους ομίλους του Europa League και την κλήρωση που έγινε, θεωρώ πως είναι ένας αρκετά ισορροπημένος όμιλος, ένας όμιλος όπου τα πάντα είναι ανοικτά. Οι ομάδες ξεκινούν πάνω-κάτω από την ίδια αφετηρία κι εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο από το κάθε παιχνίδι και να ελπίζουμε πως στο τέλος της φάσης των ομίλων θα βρισκόμαστε μέσα στις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις που θα μας δώσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο σχετικό βίντεο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.