ΑΕΚ: Ενισχυμένη για το βήμα παραπάνω (pics)

Η σεζόν αρχίζει το βράδυ του Σαββάτου για την ΑΕΚ, η οποία ενισχύθηκε και θέλει να εκκινήσει με όνειρα και φιλοδοξίες για μια καλύτερη σεζόν με τίτλους!

Η ΑΕΚ για ακόμα μία φορά μπαίνει στο πρωτάθλημα με στόχο την κατάκτησή του. Με “όπλο” την παρουσία της στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν καλείται να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί σε πρωτάθλημα, κύπελλο και κυρίως στην Ευρώπη.
 

Ο προπονητής

Ο Μάσιμο Καρέρα παραμένει στον πάγκο της Ένωσης μετά το πετυχημένο είναι η αλήθεια πρώτο εξάμηνο που κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ιταλός τεχνικός επανέφερε την πειθαρχία και την ενότητα στα αποδυτήρια της ομάδας βοηθώντας σημαντικά τους “κιτρινόμαυρους” να γίνουν ένα γκρουπ παικτών που αρνούνταν να χάσουν. Ακόμα και όταν έχανε η ΑΕΚ αυτό γινόταν επειδή ο αντίπαλος ήταν καλύτερος ή πιο τυχερός σε κάποιες περιπτώσεις. Το στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ λίγο πολύ θα είναι ίδιο και φέτος. Μια ομάδα που θα τρέχει πολύ, θα “πνίγει” τον αντίπαλο με την πίεσή της και θα προσπαθεί να αξιοποιεί με την ποιότητα που έχει τις ευκαιρίες που θα τις παρουσιάζονται.
 

Οι μεταγραφές

Η ΑΕΚ ήξερε πριν καν τελειώσει η χρονιά τι χρειάζεται και που πρέπει να ενισχυθεί. Και αυτό έκανε πιο εύκολη τη μεταγραφική πολιτική της. Ο Ίλια Ίβιτς έχοντας πάρει το ΟΚ από τον Μάσιμο Καρέρα κινήθηκε και αναζήτησε περιπτώσεις που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την Ένωση, αλλά και επενδύοντας στο μέλλον. Όπως ισχύει για τις περιπτώσεις των Καρακλάιτς και Ραντόνια (που αναμένεται να ανακοινωθεί), ενώ άμεσα μπορούν να βοηθήσουν οι Ινσούα και Χνιντ που αποτελούν νέες προσθήκες στην αμυντική γραμμή της ομάδας.
 

Ο… παλιός νέος Μπράιτ Ενομπακάρε έχει μπει εδώ και καιρό με την ομάδα, οπότε έχει εγκλιματιστεί ήδη στις απαιτήσεις της ομάδας. Όσο για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ; Είναι παίκτης που θα βοηθήσει άμεσα και σημαντικά την ομάδα στην επίθεση. Είτε παίζοντας μαζί με τον Ολιβέιρα, είτε μόνος του. Το πρωτάθλημα το γνωρίζει και έχει αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει. Τελευταία προσθήκη αυτή του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έρχεται με πολύ καλές συστάσεις από το Ισραήλ προκειμένου να δώσει ενέργεια και ταχύτητα στα φτερά της ΑΕΚ. Εμπειρία, ύψος και δύναμη αναμένεται να δώσει στον άξονα και ο Γεβγέν Σάκχοφ, ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με την Ένωση.

Το αστέρι

Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα που μπορεί κανείς να εστιάσει μόνο σε ένα πρόσωπο, περιμένοντας από αυτόν να κάνει τη διαφορά. Είναι μια ομάδα που από τη μέση και μπροστά διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. Ο πρώτος σκόρερ της περυσινής ΑΕΚ, Νέλσον Ολιβέιρα είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος, ο Μάρκο Λιβάια που προέρχεται από την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, αλλά και ο Πέτρος Μάνταλος που και αυτός έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του ως τώρα είναι παίκτες που πλέον γνωρίζονται άψογα και μπορούν να συνεργαστούν με κλειστά μάτια.

Ειδικά στο 4-3-3 απέδειξαν πέρυσι ότι μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Με τον Λιβάι Γκαρσία στην δεξιά πλευρά η γραμμή κρούσης της Ένωσης θα είναι ικανή για πολλά όμορφα πράγματα. Φυσικά και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει την ποιότητα, την ικανότητα και την εμπειρία να προσφέρει πολύτιμες λύσεις! 

Ο στόχος

Μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Όχι του… προηγούμενου, αλλά της σεζόν 2020-21. Πριν φτάσει όμως ως εκεί η Ένωση καλείται να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα ευρωπαϊκά τεστ, αρχικά απέναντι στη Σεντ Γκάλεν και εν συνεχεία στον επόμενο αντίπαλο που θα βρεθεί στο δρόμο της για πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιστροφή της Ένωσης στην Ευρώπη, τόσο για το πρεστίζ του συλλόγου, όσο και για την… υπεραξία που θα δημιουργήσει στους σημαντικούς παίκτες της. Κάτι που θα φέρει ακόμα περισσότερες προτάσεις για αγορά πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Οπότε κατά σειρά οι στόχοι της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν είναι πρόκριση στους ομίλους του Europa League, κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας και κατάκτηση του Κυπέλλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.