Opta: Μάθε πως σκοράρει η ΑΕΚ

Πως  σκοράρει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα; Από που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ και με ποιον τρόπο; Η Opta είναι ξεκάθαρη και παρουσιάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια. 

Πως  σκοράρει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα; Από που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ και με ποιον τρόπο; Η Opta είναι ξεκάθαρη και παρουσιάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια

Η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, κανονική περίοδο και play off (ως τώρα) έχει σημειώσει 47 γκολ και έχει δεχθεί 25, τα οποία συνθέτουν μαζί με τον ΠΑΟΚ τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Δεν θα ασχοληθούμε όμως με το πως δέχεται γκολ η Ένωση, αλλά με τους τρόπους που σκοράρει. 

Της αρέσει το δεξί
Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα συνηθίζει να σκοράρει περισσότερο με το δεξί πόδι. Αυτό αποδεικνύεται από τις επιδόσεις των παικτών της ΑΕΚ, καθώς τα 23 από τα 47 γκολ έχουν σημειωθεί με το δεξί. Σχεδόν τα μισά δηλαδή αφού το ποσοστό ανέρχεται στο 49%. Τα υπόλοιπα 15 σημειώθηκαν από… αριστεροπόδαρους, τα 7 με κεφαλιά και δύο φορές πέτυχαν γκολ αντίπαλοί της. 

Σκοράρει μόνο μέσα από το κουτί
Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο στην ανάλυση των τερμάτων της ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα γκολ της τα έχει πετύχει μέσα από την περιοχή. Τα 44 από τα 47 γκολ, δηλαδή το 94% των τερμάτων της Ένωσης έχουν σημειωθεί εντός περιοχής. 37 με σουτ, κεφαλιά ή αυτογκόλ και 7 από το σημείο του πέναλτι. Μόλις τρεις παίκτες έχουν σκοράρει εκτός περιοχής. Ο Ντάνι Βέρντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5-0 επί του Πανιωνίου, ο Αραούχο στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού και ο Κλωναρίδης στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Επικίνδυνη σε ροή παιχνιδιού
Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, που με βάση τους αριθμούς, είναι επικίνδυνη σε ανοικτό παιχνίδι. Σε κανονική ροή δηλαδή, όπου έχει πετύχει 31 από τα 47 γκολ της. Τα υπόλοιπα 16 έχουν έρθει 4 από εκτέλεση κόρνερ, ένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, 4 έπειτα από εκτέλεση φάουλ και 7 από το σημείο του πέναλτι. Το 66% των τερμάτων της έρχεται σε κανονική ροή παιχνιδιού και το 34% από στημένες μπάλες. 

Τα διαστήματα που σκοράρει
Πριν αναλάβει ο Μάσιμο Καρέρα την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, οι “κιτρινόμαυροι”  είχαν μόλις ένα γκολ στο πρώτο τέταρτο των αναμετρήσεών τους. Με τον Ιταλό έχουν πετύχει 6 γκολ στο πρώτο τέταρτο και 13 στο πρώτο μισάωρο, όταν μέχρι τον Δεκέμβριο σ’ αυτό το διάστημα είχαν μόλις τρία γκολ. Του Ολιβέιρα τη 2η αγωνιστική στην Τρίπολη και τα δύο με Πανιώνιο στο 5-0 στις 7 Δεκεμβρίου. Τα πιο παραγωγικά διαστήματα είναι τα δύο τελευταία τέταρτα των αγώνων της όπου έχει πετύχει συνολικά 23 γκολ. 
 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα γκολ που έχουν επιτευθεί από την ΑΕΚ σε έξι χρονικά διαστήματα μέσα στους αγώνες της. 

0-15: 7 γκολ
16-30: 6 γκολ
31-45: 6 γκολ
46-60: 5 γκολ
61-75: 11 γκολ
76-90+:12 γκολ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.