Αποκάλυψη: Ο Παναθηναϊκός “παγώνει” τις ανανεώσεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr η πράσινη ΠΑΕ αποφάσισε να "παγώσει" τις διαπραγματεύσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών, καθώς και τις σκέψεις για επεκτάσεις όσων λήγουν το 2021.

Η κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης έχει φέρει ένα ντόμινο οικονομικών εξελίξεων σε όλους τους τομείς. Φυσικά δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο, όταν έχει σταματήσει η “λειτουργία” του. Αυτό έχει ως επακόλουθο οι ομάδες να μην μπορούν να υπολογίσουν έσοδα-έξοδα κάτι που σημαίνει ότι ο όποιος προγραμματισμός γινόταν για την επόμενη σεζόν αναβάλλεται για την ώρα.

Ήδη ενημερωθήκατε νωρίτερα πως οι παίκτες θα πληρωθούν κανονικά τη δόση του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια η ΠΑΕ θα κινηθεί θεσμικά και σε συνεργασία με τη Superleague και τον ΠΣΑΠ. Ωστόσο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr ο  Τσάβι Ρόκα ενημέρωσε όλους τους παίκτες με τους οποίους η ΠΑΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για ανανέωση των συμβολαίων τους μπαίνουν (ώσπου να φύγει η κρίση του κορωνοϊού) στο ψυγείο.

Αυτό συμβαίνει διότι η διοίκηση του τριφυλλιού θέλει να εξακριβώσει σε τί κατάσταση θα είναι τα οικονομικά της όταν τελειεώσει η κρίση του κορωνοϊού, ώστε να δει αν μπορεί να αντεπεξέλθει ή αν θα χρειαστεί μεγαλύτερη οικονομική εγκράτεια σε νέα συμβόλαια. Ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για όποιες περιπτώσεις υπήρχαν στον προγραμματισμό για επεκτασεις συμβολαίων που λήγουν το 2021, όπως για παράδειγμα του Μακέντα, αλλά περιπτώσεις σαν κι αυτή δεν επείγουν.

Συνεπώς για να είμαστε πιο σαφείς, οι διαπραγματεύσεις με τους Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνη, Αποστολάκη και Βαγιαννίδη, αυτή τη στιγμή “παγώνουν”. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος από τους προαναφερθέντες ήθελε να απαντήσει θετικά σήμερα στην πρόταση του Παναθηναϊκού αυτό δε θα ήταν εφικτό, καθώς θα πρέπει να περιμένει νέα ενημέρωση από την ομάδα όταν ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν από την ίδια βάση, διότι δε γνωρίζει σε τί κατάσταση θα είναι τα οικονομικά.

Ο “κίνδυνος” σε αυτή την περίπτωση για τον Παναθηναϊκό έγκειται στο ότι ουσιαιστικά γίνεται πιο εύκολο για κάποιον από τους παραπάνω παίκτες να αποδεχθεί μια πρόταση άλλης ομάδας ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον του. Αν για παράδειγμα έρθει ομάδα σε κάποιον παίκτη και του προσφέρει συμβόλαιο, ακόμα και χαμηλότερο από αυτό που του πρότεινε πριν το “πάγωμα” ο Παναθηναίκός, τότε δεν αποκλείεται να συμφωνήσει ώστε να εξασφαλίσει το άμεσο μέλλον του.

Ένα ακόμα δεδομένο στην υπόθεση με τα συμβόλαια που λήγουν, είναι ότι σύμφωνα και με τις επιταγές της Παγκόσμια Ομοσπονδίας, τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου θα παραταθούν ως τη λήξη των πρωταθλημάτων, ντιρεκτίβα που λογικά θα ακολουθήσει και η Super League. Αυτό δίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που θα ανοίξει και πάλι τις διαπραγματεύσεις με τα νέα δεδομένα, ώστε να πετύχει τις ανανεώσεις που θα επιθυμεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.