Πέρασε από τον κάμπο ο ΠΑΟΚ (videos)

O ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο μισό του αγώνα στη Θεσσαλία, όπου σκόραρε με τους Λημνιό και Ντάγκλας και νίκησε με 2-1 την ΑΕΛ, η οποία παρά τις απουσίες πίεσε στη συνέχεια, μειώνοντας με τον Ηλιάδη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στην Λάρισα γιατί το ματς κόντρα στην ΑΕΛ «πήγε» όπως περίπου το ήθελε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ένα γρήγορο γκολ από τον Λημνιό, μια μάλλον καλή διαχείριση παρά την αντίδραση των γηπεδούχων μετά το πρώτο 20λεπτο κι ένα εντυπωσιακό γκολ του Βραζιλιάνου Ντάγκλας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου!
Η Θεσσαλική ομάδα πάντως κάθε άλλο παρά αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη ροή των πραγμάτων και με πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε το σκορ στα… μισά (67’) με τον Ηλιάδη προκαλώντας έντονες ανησυχίες στο «λογικό» φαβορί της αναμέτρησης.

Σε σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησαν και οι δύο προπονητές

Ο Μιχάλης Γρηγορίου με ενδεκάδα ανάγκης είχε τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ.
Οι Μπάλας, Μούζεκ, Μάρκοβιτς και Μόρας στην άμυνα.
Ο Γκαζάλ με τον Σεσέροβιτς στον κάθετο άξονα με τους Βινίσιους, Τόρζε, Ασούμπρε πίσω από τον προωθημένο Παπάζογλου.

Εκτός αποστολής έμειναν οι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ Ουάρντα, Κάτσε. Οι τιμωριμένοι  Καρανίκας, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπούστος, Μιχαήλ και οι τραυματίες Μασούρας, Νούνιτς και Ζίζιτς!
 
Ο Φερέϊρα είχε τον Ζίφκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ. Τους Γιαννούλη, Βαρέλα, Ίγκανσον και Μάτος στην άμυνα.
Ντάουγκλας και Μαουρίσιο στον κάθετο άξονα με τους Λάμπρου, Πέλκα, Λημνιό πίσω από τον Άκπομ.

Απόντες για την ομάδα του ΠΑΟΚ οι τιμωρημένοι Μίσιτς, Μπίσεσβαρ κι ο Βιεϊρίνια που ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο κι έμεινε εκτός αποστολής
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά προκειμένου να επιβάλλει τους όρους του και ευτύχησε να βρει το γρήγορο γκολ με τον Λημνιό έπειτα από σέντρα και κεφαλιά του Άκπομ που έφερε τη μπάλα στον ξεμαρκάριστο μεσοεπιθετικό του «δικεφάλου».

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ: 0-1 (14’)

Από το 14ο λεπτό οι ρόλοι διαφοροποιήθηκαν αν και η ΑΕΛ είχε το σθένος με το επιθετικό σχήμα ανάγκης να προκαλέσει φόβους. Δεν είχε βέβαια την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά φώναξε για πέναλτι  στο 33ο λεπτό όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαουρίσιο αλλά ο Σέρβος διαιτητής χρησιμοποιώντας και το VAR δεν έδειξε την άσπρη βούλα!

Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ

Στο φινάλε του ημιχρόνου ήρθε ένα ακόμα πιο καθοριστικό, για τη ροή της αναμέτρησης, γκολ και τόσο εντυπωσιακό! Από τον Βραζιλιάνο Ντάγκλας με δυνατό διαγώνιο σουτ.

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ: 0-2 (45+2’)

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ θέλησε περισσότερο να διαχειριστεί τα δεδομένα και λιγότερο να ψάξει το κάτι παραπάνω, κι αυτό έφερε περισσότερα άγχη για τους φιλοξενούμενους και μια νότα αισιοδοξίας για τους γηπεδούχους που κάθε άλλο παρά εγκατέλειψαν τις προσπάθειές του και δικαιώθηκαν στο 67’ όταν ο Ηλιάδης μετά από αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ μείωσε σε 1-2.

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ: 1-2 (68’)

Η άμυνα του «δικεφάλου» δεν αντέδρασε σωστά σε αυτή τη φάση κι ο Φερέϊρα έριξε αμέσως στο ματς τον Σφιντέρσκι προκειμένου να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του η οποία έδειχνε να ξεθυμαίνει όσο κυλούσε ο χρόνος! Στο 80′ και την μοναδική αξιομνημόνευτη φάση του “δικεφάλου” στην επανάληψη ο Πέλκας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από γέμισμα του Γιαννούλη και μάλλον κακή έξοδο του Κρίστινσον.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ έδειξε να το θέλει, όμως δεν είχε πολλές επιλογές, ούτε κι ευκαιρίες στο να φτάσει σε μια τόσο θεαματική ανατροπή.

Το 1-2 έμεινε ως το τέλος γιατί μάλλον δεν ήταν εύκολο, όπως και να το αναλύσει κανείς, στο να αλλάξει… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.