Παναθηναϊκή βραδιά!

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τον ΠΑΟΚ με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μακέντα και Χατζηγιοβάνης οι σκόρερ. Ακυρώθηκε ορθώς μέσω VAR γκολ του Ιταλού.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επικράτησε του ΠΑΟΚ 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, μπροστά σε περισσότερους από 20.000 φίλους του. Λίγες μέρες πριν τη μονομαχία για το κύπελλο οι “πράσινοι” ήταν καθολικά καλύτεροι. Ο Παναθηναϊκός έτσι έμεινε αήττητος από τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα! Έπεσε από την κορυφή ο ΠΑΟΚ, μετά την επιστροφή του εκεί, την προηγούμενη αγωνιστική.

Πως έπαιξαν

Ο Δώνης προτίμησε στο ξεκίνημα του ματς το 4-2-3-1.Ο Διούδης στάθηκε κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα μπροστά του να αποτελείται από τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα. Το δίδυμο των αμυντικών μέσων ήταν οι Δώνης και Κουρμπέλης, με τον Ζαχίντ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά βρέθηκε ο Νατζ, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή μόνος του ο Μακέντα.

Ο Φερέιρα κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-4-1-1. Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Ίνγκασον και Βαρέλα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μάτος δεξιά και Γιαννούλης αριστερά. Εσίτι και Μαουρίσιο τα αμυντικά χαφ, στις πτέρυγες δεξιά ο Λημνιός και αριστερά ο Βιεϊρίνια. Ο Μίσιτς στο ξεκίνημα βρέθηκε πίσω από τον Σβιντέρσκι.

Ανώτερος στα σημεία ο Παναθηναϊκός 

Οι “πράσινοι” με τη βοήθεια περισσότερων από 20.000 φίλων του πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από νωρίς στο ντέρμπι. Παρ’ όλα αυτά την πρώτη σημαντική στιγμή στο ντέρμπι την είχε ο ΠΑΟΚ στο 10ο λεπτό. Ο Μίσιτς με υπέροχη κάθετη μεταβίβαση έβγαλε τον Σβιντέρσκι τετ α τετ με τον Διούδη, με “τσίμπημα” έστειλε την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Μόλις ένα λεπτό αργότερα απάντησε το “τριφύλλι”. Ο Ινσούα πραγματοποίησε τη σέντρα με τον Μακέντα να μπαίνει στη φάση στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ιταλός έψαξε γκολ με προβολή και ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. 

Ο Ζαχίντ ήταν αρκετά δραστήριος και στο 16ο λεπτό δημιούργησε ακόμα μια ευκαιρία. Ο Νορβηγός μέσος πέρασε στον Μακέντα από δεξιά με τον Ιταλό να βρίσκει χώρο, δοκίμασε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά εκτός στόχου. 

Χαμένο τετ α τετ ο Μακέντα

Σε εκείνο το σημείο ο Γιώργος Δώνης άλλαξε το σύστημα των γηπεδούχων σε 4-4-2. Οι Ζαχίντ και Μακέντα ήταν πλέον το δίδυμο στην επίθεση. 

O ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή στο ημίωρο. Ο Μίσιτς άνοιξε εκπληκτικά το παιχνίδι στα αριστερά με μεγάλη μπαλιά. Ο Γιαννούλης μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα προς τον Μαουρίσιο που έκανε το πλασέ υπό πίεση, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα. 

Στο 38ο λεπτό έγινε έλεγχος από τον VAR, καθώς ο Γιαννούλης πάτησε τον Νατζ στο γόνατο, αλλά δεν υπήρξε τιμωρία μετά τη… συμβουλή των επαναληπτικών προβολών.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Μακέντα, αλλά το VAR πήρε πίσω το γκολ! Ο Ζαχίντ μπήκε από τα δεξιά, ύστερα από λάθος του Γιαννούλη και πραγματοποίησε παράλληλη μπαλιά προς τον Μακέντα, ο Ιταλός φορ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το χέρι. Ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου!

Ακυρώθηκε μέσω VAR γκολ του Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με κατοχή 63% έναντι 37% του ΠΑΟΚ, με τον δικέφαλο του βορρά να έχει μια παραπάνω τελική προσπάθεια (3 έναντι 2). 

Καυτό “πράσινο” ξεκίνημα, ξύπνησε αργά ο ΠΑΟΚ!

 Οι “πράσινοι” μπήκαν πολύ αποφασιστικά στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι. Ο Νατζ πέρασε στον Δώνη, εκείνος έκανε την ντρίμπλα στον Ίνγκασον και ο Ισλανδός τον ανέτρεψε. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-0 και το όγδοο τέρμα του στη σεζόν. 

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 1-0 (49’)

Στο 51ο λεπτό ο Βαρέλα βρήκε όμορφα τον Λημνιό στην περιοχή, αλλά ο Ινσούα κάλυψε έγκαιρα και αποτελεσματικά!

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 56ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βρήκε δεύτερο γκολ! Σε βαθιά μπαλιά από την “πράσινη” άμυνα ο Ίνγκασον άφησε τη μπάλα να σκάσει και έκανε “δώρο” στον Χατζηγιοβάνη ο οποίος έγραψε με εύστοχο “σκαφτό” το 2-0! Έκτο γκολ για τον 23χρονο μέσο στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 2-0 (55’)

Ο Άμπελ Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες και στο 60ο λεπτό, αποχώρησε ο Εσίτι και στη θέση του πέρασε ο Μπίσεσβαρ. Μάλιστα ο Πορτογάλος προπονητής ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 71ο λεπτο. Εκτός βρέθηκαν οι Σβιντέρσκι και Βιεϊρίνια. Στο ματς μπήκαν οι Πέλκας και Άκπομ. 

Την πρώτη του αλλαγή την πραγματοποίησε ο Δώνης στο 71’. Εκτός ο Κουρμπέλης και στη θέση του ο Ανουάρ. Στο 77ο λεπτό αποχώρησε ο σκόρερ Χατζηγιοβάνης και στη θέση του πέρασε ο Νούνες, ενώ συμπληρώθηκαν οι αλλαγές των γηπεδούχων στο 83’ με τον εξαιρετικό Ζαχίντ να αποχωρεί και τον Μπουζούκη να παίρνει τη θέση του.   

Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός με τον Παναθηναϊκό να δίνει απαντήσεις μέσω γρήγορου συγχρονισμού στην ανασταλτική λειτουργία. Στο 84’ οι φιλοξενούμενοι ήρθαν αρκετά κοντά στο πρώτο του γκολ στο ματς. O Μίσιτς έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, πραγματοποίησε εντυπωσιακό “σόλο” και βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, εξαπέλυσε το σουτ με τον γκολκίπερ του “τριφυλλιού” να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ! 

Ο Διούδης ήταν παρών και στο 92’ στο καλό σουτ του δραστήριου στο δεύτερο ημίχρονο, Λημνιού!

Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του ματς. Μετά από 22 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 37 βαθμούς, στους 52 έμεινε ο ΠΑΟΚ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.