Το “πράσινο τρένο” πέρασε και από την Λάρισα

Το σερί του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην Λάρισα με αντίπαλο την ΑΕΛ, την οποία υπέταξε από την... άσπρη βούλα με 2-0.

Το σερί του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην Λάρισα με αντίπαλο την ΑΕΛ, την οποία υπέταξε από την… άσπρη βούλα με 2-0. 

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα.

Οι πράσινοι επικράτησαν παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, όχι όμως όσο θα ήθελε ο Γιώργος Δώνης, όμως είναι ξεκάθαρο πως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. 

Οι δύο ομάδες ήθελαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης για διαφορετικούς λόγους. Οι πράσινοι προέρχονταν από 3 διαδοχικές νίκες και ήθελαν να συνεχίσουν το σερί τους, ενώ οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου ήθελαν να πάρουν την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2020, αλλά και μετά το 2-2 με τον Παναιτωλικό και πάλι στην AEL FC Arena, την Τετάρτη. 

Στη βασική 11άδα της ΑΕΛ ξεκίνησαν οι Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Κάτσε, Γκαζάλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπέρτος, Ουάρντα και Παπάζογλου.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Διούδης στο τέρμα, με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χατζηθεοδωρίδη τετράδα στην άμυνα. Κουρμπέλης και Δώνης στον άξονα, με τους Ναγκί, Ζαχίντ και Χατζηγιοβάνη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμπετσή.

Δυναμικά όπως με τον Ατρόμητο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι με ορμή στο παιχνίδι και με αποφασιστικότητα να τελειώσει το ματς από νωρίς. Το έκανε με τον Ατρόμητο, ήθελε να το κάνει και με την ΑΕΛ. 
Πήρε την πρωτοβουλία χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία. 

Στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Γιόχανσον να σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα, όμως, να φεύγει μισό μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον. 

Η ΑΕΛ ήταν και σ’ αυτό το ματς… αόρατη επιθετικά χωρίς να μπορεί να βάλει στο ματς τον Παπάζογλου και με τον Ουάρντα να μοιάζει απελπιστηκά μόνος. 
Χωρίς ένταση και κάτι το ιδιαίτερο το παχνίδι μέχρι το 23ο λεπτό. 
Ήταν η στιγμή που ο Ζαχίντ πήρε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και στην προσπάθειά του να γυρίσει και να έρθει πρόσωπο με την εστία στο μαρκάρισμα του Μόρα ο διαιτητής κύριος Βρέσκας είδε πέναλτι, το επιβεβαίωσε ο VAR κύριος Σιδηρόπουλος και ο Χατζηγιοβάνης βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον. Στο 25ο λεπτό ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού σημάδεψε την αριστερή γωνία του του Κρίστινσον ο οποίος έπεσε σωστά χωρίς όμως να μπορέσει να διώξει την μπάλα παρά το γεγονός πως την ακούμπησε. Το 1-0 για τους πράσινους ήταν γεγονός. 

Δύο μόλις λεπτά μετά ο Καρανίκας πήγε άγαρμπα πάνω στον Γιόχανσον, τον πάτησε στο πόδι, η παράβαση ήταν μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε δεύτερο πέναλτι με το οποίο ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να μπει για τα καλά μπροστά στο σκορ. 

Την ευθήνη πήρε και πάλι ο Χατζηγιοβάνης, όμως αυτή τη φορά η επιλογή του δεν τον δικαίωσε, καθώς επέλεξε να εκτελέσει το πέναλτι αλά Πανένκα με τον Κρίστινσον να “διαβάζει” τη φάση και να αποκρούει πολύ εύκολα την μπάλα. 

Αμέσως μετά ο Ουάρντα είχε την πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ όταν το σουτ που έπιασε έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Διούδη. 

Η λύση ήρθε από την… άσπρη βούλα

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ με τον Καρανίκα να αφήνει την θέση του για τον Μούζεκ και τον Μόρα να αφήνει την θέση του στον Μπούστος

Αν και μπήκε με διάθεση να πιέσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης η ΑΕΛ, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που στο 49’είχε την πολύ καλή ευκαιρία, όταν από την σέντρα του Ζαχίντ ο Πούγγουρας από κοντινή απόσταση έπισασε την κεφαλιά στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. 

Η ΑΕΛ απάντησε στην φάση του Παναθηναϊκού στο 52′ με πολύ καλό σουτ από τον Κάτσε που έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Οι πράσινοι ήταν εκείνοι που έφτασαν και πάλι με καλές προϋποθέσεις μέχρι τον Κρίστινσον, με το σουτ του Ζαχίντ στο 56’που ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Κρίστινσον, χαμηλά στην δεξιά του εστία.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε μία πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ, όταν από την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ο Παπάζογλου έστρωσε στον Ουάρντα το πλασέ του όμως το σταμάτησε ο Διούσης.

Στο 67ο λεπτό η ΑΕΛ σκόραρε με τον Κάτσε, όμως η συμμετοχή του Παπάζογλου στην φάση στοιχίζει καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. 

Στο 75ο λεπτό ήρθε η σιγμή που ίσως να είχε αλλάξει το ματς όταν η ΑΕΛ με τον Παπάζογλου έχασε τη μεγαλύτερη ευκαρία της στο ματς, με τον φορ της να είναι εντελώς μόνος του απέναντι από τον Διούδη και από την εξαιρετική σέντρα του Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι πράσινοι όμως έφτασαν και πάλι στην άσπρη βούλα από την πολύ ωραία προσπάθεια του Ζαχίντ και το μαρκάρισμα του Κρίστινσον. 
Αυτή τη φορά ο Μπουζούκης στάθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, τον νίκησε κι έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κρίστινσον σταμάτησε τον Χατζηγιοβάνη και το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή. 

Τα λεπτά πέρασαν και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους πράσινους να μετρούν 4 νίκες στα τελευταία 4 παιχνίδια τους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.