Παράσταση για έναν ρόλο

Ο Παναθηναϊκός έδωσε με επιβλητικό τρόπο τέλος στο σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη, επικρατώντας με 3-0 του Πανιωνίου. Δώνης, Μακέντα και Ινσούα οι σκόρερ.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε με επιβλητικό τρόπο τέλος στο σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη, επικρατώντας με 3-0 του Πανιωνίου. Δώνης, Μακέντα και Ινσούα οι σκόρερ.

Ήταν αναμφίβολα η πιο επιβλητική νίκη των “πρασίνων” τη φετινή σεζόν. Γνωρίζοντας καλά ότι ο Πανιώνιος θα μπορούσε να γίνει απειλητικός μονάχα αν εκείνοι του άφηναν περιθώρια, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μπήκαν στο παιχνίδι με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και ουσιαστικά “κλείδωσαν” τη νίκη πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. 

Ξεχειλίζοντας ενέργεια και ενθουσιασμό, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά κι ευτύχησε να σκοράρει γρήγορα, κόβοντας τα πόδια των φιλοξενούμενων. Η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Χρήστο Δώνη έξω από την περιοχή κι εκείνος πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό (14′), νικώντας τον Μαλέρμπ.

Η αλήθεια είναι πως, πραγματοποιώντας τακτικές προσαρμογές, ο Πανιώνιος κατάφερε να τιθασεύσει σε έναν βαθμό την ορμητικότητα των “πρασίνων” στο επόμενο 15λεπτο. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, δεν είχε ούτε την συγκέντρωση αλλά ούτε και την ποιότητα για να αλλάξει πλήρως τον ρυθμό και κατ’ επέκταση τις ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε με επιμονή τον τρόπο να “σπάσει” την ενισχυμένη πλέον αμυντική λειτουργία του αντιπάλου του και το πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με το πλασέ του Μακέντα να ολοκληρώνει ιδανικά την μαγική πάσα του Ζαχίντ.

Το χρονικό σημείο στο οποίο ήρθε το δεύτερο γκολ ήταν καταδικαστικό για τον Πανιώνιο, που δεν είχε πλέον την ψυχολογία για να αντισταθεί στον αντίπαλό του. Επειδή βεβαίως ο Παναθηναϊκός έχει καεί ουκ ολίγες φορές φέτος σε περιπτώσεις που προηγούνταν στο σκορ (με αποκορύφωμα το ντέρμπι με την ΑΕΚ), χαλάρωσε μονάχα όταν σημείωσε και τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε στο 64′, με τον Ινσούα να επισφραγίζει μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Από εκεί και πέρα χάθηκαν μεν ευκαιρίες, ωστόσο ήταν φανερό πως το μυαλό ήταν περισσότερο στη δύσκολη συνέχεια.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (73’ Μπεκ), Ζαχίντ (70’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (73’ Καμπετσής). 
Πανιώνιος: Μαλέρμπ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Κιάκος, Μασούρας (24’ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης, Παπανικολάου (84’ Γρίβας), Δούμτσιος (57’ Μιλόγεβιτς). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.