Καθάρισε στο παρά… τρία ο συνήθης ύποπτος (HL)

Με τον Γιώργο Μανούσο να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Ατρόμητος νίκησε δύσκολα 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι.

Ένα ματς που για 70 λεπτά ήταν βαρετό είχε συναρπαστικό φινάλε με τρία γκολ και πολλές ευκαιρίες. Ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 και δύο γκολ από τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος έφτασε τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Μπαράλες με το έκτο του φετινό γκολ ισοφάρισε για τον Αστέρα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση του Κουτσιαύτη να καταλογίσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Σουάρεθ στον Βέλλιο.

Δεύτερη νίκη με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του ο Ατρόμητος που πέρασε την ΑΕΛ στη βαθμολογία και έπιασε… εξάδα. Τρίτη ήττα του Ράσταβατς σε πέντε παιχνίδια στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-3-3 παρέταξε ο Σάββας Παντελίδης την ομάδα του, αφήνοντας στον πάγκο τον Απόστολο Βέλλιο. Μέγερι κάτω από τα γκολπόστ, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης η τετράδα της άμυνας, τριάδα στα χάφ οι Μάντσον, Χαρίσης, Ανδρούτσος και στην επίθεση οι Ενσικουλού, Μανούσος, Ουγγράι.

Από την άλλη πλευρά ο Μίλαν Ράσταβατς στο τρίτο του παιχνίδι στον πάγκο των Αρκάδων επέλεξε για τερματοφύλακα τον Παπαδόπουλο, στην άμυνα τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Μαρτίνεθ, δύο χάφ τους Μουνάφο, Βαλιέντε, τριάδα μπροστά τους τους Φερνάντεθ, Σίτο, Καπίγια και κορυφή τον Μπαράλες. 

O Aτρόμητος την κατοχή, ο Αστέρας την κλασική ευκαιρία

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το τέλος του να τις βρει στο ισόπαλο 0-0. Στο 14’ η πρώτη τελική, με τον Λουίς Φερνάντεθ να σουτάρει πάνω από την εστία του Μέγερι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη τελική των γηπεδούχων με το σουτ του Μάντσον να καταλήγει άουτ. 

Ο Αστέρας έχασε σπουδαία ευκαιρία, διπλή μάλιστα, στο 26’ για να ανοίξει το σκορ, όταν το σουτ του Σίτο μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε δύσκολα από τον Μέγερι και στην επαναφορά ο Λουίς Φερνάντεθ με κεφαλιά δεν σημάδεψε σωστά. 

Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο στο 28! Ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ, ο Μάντσον πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει σε νέο κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Συναρπαστικό φινάλε με νικητή τον… Μανούσο!

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους κύλησε όπως όλο το πρώτο ημίχρονο. Με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο, να μην απειλεί ουσιαστικά όμως τον Αστέρα, ο οποίος κοιτούσε πρωτίστως τα μετόπισθεν. 
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 67ο λεπτό, με τον Μανούσο να στρώνει στον Μάντσον, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Ο Παντελίδης πέρασε Βέλλιο και Ούμπιδες αντί των Ανδρούτσου και Ενσικουλού για να γίνει πιο επιθετικός ο Ατρόμητος και στο 71’ ο Μανούσος που ήρθε αριστερά σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Σουάρεθ και να καταλήγει κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν από στημένη μπάλα στο 73’, όταν από φάουλ του Ούμπιδες και άστοχη έξοδο του Παπαδόπουλου, η κεφαλιά του Γούτα κατέληξε άουτ. 

Η ομάδα του Ράσταβατς έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 75’ για ν’ ανοίξει το σκορ με τον Λουίς Φερνάντεθ όμως το πλασέ του Ισπανού  αποκρούστηκε με το πόδι από τον Μέγερι στο τετ-α-τετ που είχαν οι δυο τους. Ο Αστέρας δεν αξιοποίησε την ευκαιρία του και στην επόμενη επίθεση ο Ατρόμητος σκόραρε. 

Εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας από Ούμπιδες, Κατράνη και Μανούσο, με τον τελευταίο να περνάει όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο δρόμο του, ακόμα και τον Παπαδόπουλο και από δύσκολη γωνία να γράφει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι χάρηκαν μόλις για δύο λεπτά το γκολ του αρχηγού τους, καθώς στο 78’ από τη σέντρα του Σίτο, ο Χερόνιμο Μπαράλες πήδηξε πιο ψηλά απ΄ όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. 

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχασε σημαντική ευκαιρία στο 84′, όταν από την μπαλιά του Μάντσον, ο Βέλλιος έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή για να διώξει ενστικτωδώς ο Παπαδόπουλος.

Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα στο σκορ στο 87’ από το σημείο του πέναλτι με σκόρερ και πάλι τον Μανούσο. Ένα πέναλτι που καταλόγισε ο Κουτσιαύτης σε μαρκάρισμα του Σουάρεθ στον Βέλλιο, θεωρώντας ότι ο αμυντικός του Αστέρα τον έσπρωξε τον επιθετικό των γηπεδούχων. 

Τελευταία ευκαιρία του αγώνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με το φάουλ του Φερνάντεθ να περνάει πάνω από την εστία του Μέγερι.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μέγερι – Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Μάντσον, Χαρίσης, Ανδρούτσος (68’ Βέλλιος) – Ενσικουλού (68’ Ούμπιδες), Μανούσος, Ουγγράι (58’ Νταβιώτης). 

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος – Κώτσιρας, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Μαρτίνεθ – Μουνάφο, Βαλιέντε – Φερνάντεθ, Σίτο, Καπίγια (12’ Μάρκ Φερνάντες (78’ Τασουλής)- Μπαράλες (82’ Ιγκλέσιας). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.