Πέντε παικταράδες που έπαιξαν σε Μίλαν και Ίντερ

Η λίστα περιέχει "βαριά" ονόματα. Σημαντικοί παίκτες έμειναν εκτός γιατί... θέλαμε πεντάδα. Πριν περάσουμε στο ΤΟΠ-5 τιμητική αναφορά σε Ντάβιντς, Βιέρι, Κρέσπο, Μουντάρι αλλά και τους... διαφορετικούς, Μπαλοτέλι και Γουέστ. Πάμε στην πεντάδα.

Η λίστα περιέχει “βαριά” ονόματα. Σημαντικοί παίκτες έμειναν εκτός γιατί… θέλαμε πεντάδα. Πριν περάσουμε στο ΤΟΠ-5 τιμητική αναφορά σε Ντάβιντς, Βιέρι, Κρέσπο, Μουντάρι αλλά και τους… διαφορετικούς, Μπαλοτέλι και Γουέστ. Πάμε στην πεντάδα.

Πατρίκ Βιεϊρά

Δεν το θυμούνται πολλοί αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ δεν απέκτησε το 1996 τον Πατρίκ Βιεϊρά από τις Κάννες αλλά… από την Μίλαν. Στους ροσονέρι έπαιξε μόλις δύο ματς πριν μετακομίσει στην Premier League. Όταν πήγε στην Ιντερ το 2006 ήταν πλέον έμπειρος παίκτης και με τους νερατζούρι κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Champions League, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Ρονάλντο

To 1997 η Ίντερ έσπασε το ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία με την απόκτηση του Ρονάλντο από την Μπαρσελόνα για 28,5 εκατομμύρια και την ίδια χρόνια πήρε την Χρυσή μπάλα. Την πρώτη σεζόν πέτυχε 34 γκολ και μετά άρχισαν οι τραυματισμοί. Το 2002 έφυγε από την Ιταλία αλλά επέστρεψε για την Μίλαν το 2006 με λίγα παραπάνω κιλά αλλά πάλι με τρομερή ποιότητα και γκολ. 

Αντρέα Πίρλο

Η Ίντερ απέκτησε τον Πίρλο το 1998 από την Μπρέσια. Τον ήθελε ο Μαρτσέλο Λίπι. Στην αυτοβιογραφία του ο Ιταλός μέσος λέει ότι η απόλυση του Λίπι έβαλε τέλος στην καριέρα του στην Ίντερ. Αληθές. Ο διάδοχος Μάρκο Ταρντέλι θεώρησε ότι δεν τον χρειάζεται και τον έδωσε δανεικό στην Μπρέσια, γίγαντας! Το 2001 η Μίλαν τον αγόρασε για δεκαεπτά εκατομμύρια Ευρώ. Στους ροσονέρι έπαιξε 284 ματς και κέρδισε εννέα τρόπαια μεταξύ των οποίων δύο Champions League. 

Κλάρενς Ζέεντορφ

Το 2001 η Μίλαν “έκλεψε” τον Πίρλο… το 2002 “έκλεψε” τον Ζέεντορφ. Η Ίντερ αποδέχτηκε εύκολα την πρόταση για την Ολλανδό γιατί θα έπαιρνε για αντάλλαγμα τον Φραντσέσκο Κόκο!!! Κατέκτησε δέκα τρόπαια και όπως και ο Πίρλο, δύο Champions League. 

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Ο Ζλάταν είναι επιτυχημένος παντού και από τους λίγους της λίστας που μπορούν να πουν ότι ήταν πιο επιτυχημένοι με την Ίντερ από ότι με την Μίλαν. Γκολ έβαλε και με τους δύο. Με την Ίντερ 66 σε 117 ματς και με την Μίλαν 56 γκολ σε 85 παιχνίδια. Με την Ίντερ όμως πήρε τρία πρωταθλήματα και με την Μίλαν… ένα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.