Ετό, Ετό, Ετό!

Με χατ-τρικ του Σαμουέλ Ετό η Τσέλσι επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άφησε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Με χατ-τρικ του Σαμουέλ Ετό η Τσέλσι επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άφησε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Ο Καμερουνέζος στράικερ, ο οποίος είχε πληγώσει τη Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009 στη Ρώμη πετυχαίνοντας το πρώτο από τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα, δίδαξε για άλλη μία φορά την τέχνη του σκόρερ και καταδίκασε τους «κόκκινους διαβόλους» στην έβδομη ήττα τους σε 22 αγώνες Πρέμιερ Λιγκ!

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο (ο οποίος έπιασε τις 100 νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ σε 142 ματς, νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο τεχνικό), εξακολουθεί να πιέζει για τον τίτλο απέχοντας μόλις δύο πόντους από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, χωρίς τους Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι μπροστά απέτυχε σε άλλο ένα σημαντικό τεστ και απομακρύνθηκε 14 πόντους από την κορυφή και έξι από την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα η απόφαση του Μουρίνιο να ξεκινήσει βασικό τον Ετό προκάλεσε απορίες στο «Στάμφορντ Μπριτζ», καθώς πολλοί περίμεναν βασικό τον Τόρες, ο οποίος έδειχνε να βρίσκει επιτέλους τα πατήματά του στα τελευταία  ματς.

Ωστόσο ο Καμερουνέζος δεν χρειάστηκε παρά 49 λεπτά για να δικαιώσει την απόφαση του προπονητή του, σε μία εμφάνιση σέντερ φορ που οι Λονδρέζοι είχαν να δουν από την εποχή Ντρογκμπά.

Παρ’ όλα αυτά, η κυριαρχία της Τσέλσι βασίστηκε για άλλη μία φορά στη μεσαία γραμμή, με τον Νταβίδ Λουίζ να εκφοβίζει όλο το απόγευμα τους μέσους της Γιουνάιτεντ, αφήνοντας τον Αζάρ να ξεδιπλώσει την τέχνη του, απέναντι σε μία ομάδα χωρίς λύσεις και αυτοπεποίθηση.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πάντως ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι, με τον Άσλεϊ Γιανγκ να τεστάρει νωρίς τον Πετρ Τσεχ.

Στο 18′ όμως ο Σαμουέλ Ετό άνοιξε το σκορ με σουτ το οποίο κόντραρε στον Κάρικ κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Στο 38′ ο Γουέλμπεκ μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά ο Τσεχ τον νίκησε από κοντά και στο 45′ ο Ετό διπλασίασε τα τέρματα της Τσέλσι.

Μετά από κόρνερ που οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διώξουν, ο Ραμίρες βρήκε δεξιά τον Κέιχιλ και αυτός γύρισε στην καρδιά της (κοιμώμενης) άμυνας της Γιουνάιτεντ για το 2-0.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, το παιχνίδι πήρε πρόωρο τέλος όταν μετά από κόρνερ ο Κέιχιλ πήρε αμαρκάριστος κεφαλιά, ο Ντε Χέα απόκρουσε στη γραμμή αλλά ο Ετό που καραδοκούσε έκλεισε το χατ-τρικ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μείωσαν στο 78′ με σου του Ερνάντες, αλλά ο εκνευρισμός τους έγινε φανερός στις καθυστερήσεις, όταν ο Βίντιτς αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Αζάρ, ενώ λίγο αργότερα ο Ράφαελ τη γλίτωσε για τάκλιν με τα δύο πόδια στον Ιβάνοβιτς.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ. 3-1
Γκολ: 17′, 45′, 49′ Ετό – 78′ Ερνάντες
Κίτρινες: Λουίζ – Γιάνγκ, Βαλέντσια
Κόκκινη: Βίντιτς
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λουίζ, Ουίλιαν (85′ Μάτιτς), Όσκαρ (67′ Μίκελ), Αζάρ, Ετό (78′ Τόρες).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Ράφαελ, Έβανς, Βίντιτς, Εβρά (61′ Σμόλινγκ), Τζόουνς, Κάρικ, Βαλέντσια, Γιανουζάι, Γιάνγκ (56′ Ερνάντες), Γουέλμπεκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.