Μάντσετσερ Σίτι: Πεπ Express

Το τρένο του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν σταματάει πουθενά. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο ''νησί'' και μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το 3o πρωτάθλημα στα τελευταία 4 χρόνια.

Το τρένο του Πέπε Γκουαρδιόλα δεν σταματάει πουθενά. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο νησί. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο κυνήγι της συμπολίτισσας, αλλά δεν προλαβαίνει και το πρωτάθλημα βάφεται κατά πάσα πιθανότητα θαλασσί. Η Σίτι έχει η μοναδική ομάδα στην ιστορία που αρχίζει με το απόλυτο 10 στα 10 μια χρονιά. Έσπασε το ρεκόρ των εννέα σερί νικών της Γιουνάιτεντ το 2009 και συνεχίζει. Το ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι προγραμματισμένο για τις 6 Μαρτίου, δηλαδή σε τρεις αγωνιστικές, αλλά μέχρι τότε η διαφορά των δέκα πόντων μπορεί να έχει αυξηθεί. 

Το ”τρένο” του Πέπε Γκουαρδιόλα δύσκολα θα βρεθεί ομάδα που θα το σταματήσει. Η Μάντσεστερ Σίτι περνάει περίοδο φοβερής φόρμας και διεκδικεί όλους τους τίτλους. 15 Δεκεμβρίου 2020, η Γουεστ Μπρομ παίρνει ισοπαλία στο Έτιχαντ και η Σίτι χάνει δύο βαθμούς στη κούρσα. Ακολουθούν 12 διαδοχικές νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, 3 νίκες στο FA Cup και 2 στο League Cup. 17 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και αήττητη στα τελευταία 24 ματς!

H Σίτι βρίσκεται στο ”ρετιρέ” της βαθμολογίας και είναι το απόλυτο φαβορί για την 3η κατάκτηση στα τελευταία τρία χρόνια. Βρίσκεται στους ”16” του Champions League, στα προημιτελικά του FA Cup αντιμετωπίζει την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ (20/3), ενώ στις 25 Απριλίου θα συναντήσει τη Τότεναμ στον τελικό του Carabao Cup.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα οφείλει πολλά στον Γερμανό μέσο, Ιλκάι Γκοιουντιγκάν, που πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν και είναι ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό τερμάτων (11). Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει προσθέσει 8, Μάχρεζ και Φόντεν έχουν από 6, ο Ζεσούς έχει σκοράρει 4. Η Σίτι έχει πετύχει 49 γκολ στο πρωτάθλημα και ο Σέρχιο Αγουέρο που πριν ξεκινήσει η σεζόν προοριζόταν για βασικός, δεν έχει κανένα! Ο Αργεντινός ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και μετράει μόλις 5 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει στην αποστολή για την αναμέτρηση στο Λονδίνο με την Άρσεναλ (21/2). Ο Γκουαρδιόλα δεν έχει κανένα πρόβλημα να γεμίσει το κενό του Αγουέρο καθώς όλη η ομάδα σκοράρει. Με την επιστροφή του Κέβιν Ντε Μπρόινε από τραυματισμό, η ομάδα ανεβαίνει κι’ άλλο επίπεδο (έπαιξε αλλαγή στο Γκούντισον Παρκ με την Έβερτον 1-3).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ακολουθεί δύσκολα θα προλάβει. Ένας μέσος και στη κόκκινη πλευρά της πόλης κάνει τη διαφορά. Ο Πορτογάλος Μπρούνο Φερνάντες έχει 14 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, 21 σε όλες τις διοργανώσεις και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά μόνος του δεν μπορεί να τραβήξει το κουπί στην επίθεση. Χρειάζεται βοήθεια…

Άντονι Μαρσιάλ, Μάρκους Ράσφορντ και Μέισον Γκρινγουντ πρέπει να εμφανιστούν. Ο Φερνάντες δεν μπορεί να κουβαλήσει μόνος του το φορτίο της επίθεσης. Οι κόκκινοι διάβολοι δημιουργούν λιγότερες ευκαιρίες μέσα στο 2021 από ότι νωρίτερα στη σεζόν (10.89 vs 11.07 στα 90 λεπτά)  Αν εξαιρέσουμε το πάρτι απέναντι στη Σαουθάμπτον (9-0), οι τρεις επιθετικοί έχουν να σκοράρουν από την πρωτοχρονιά και τη νίκη κόντρα στην Άστον Βίλα (2-1). Στο Χόθορνς οι παίκτες του Σόλσκιερ πέταξαν δύο βαθμούς (1-1), κάνοντας 19 ευκαιρίες με 26 σουτ αλλά μάταια.

Δύσκολα κάνεις κριτική στον Ράσφορντ που έχει σημειώσει 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά τα 8 στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι λίγα σε σχέση με τα 14 του Φερνάντες. Ο Άγγλος ακόμα ψάχνει το πρώτο του γκολ μέσα στο νέο έτος, έχοντας το 42.8% των προσπαθειών του στο στόχο, σε σχέση με το 48.7% που είχε στο 2020. Ο Γκρίνγουντ πρόσφατα επέκτεινε την συνεργασία του με το κλαμπ μέχρι το 2025. Η έλευση του Καβάνι (6 γκολ) περιόρισε τον χρόνο του 19χρονου που έχει την απόλυτη στήριξη του Σόλσκιερ, όμως μόλις 1 γκολ σε 19 συμμετοχές. Ο Μαρσιάλ έχει μόλις 4 γκολ σε 19 παιχνίδια, τα 2 κόντρα στη Σαουθάμπον (9-0). Την περσινή χρονιά έβαλε 17, πρόπερσι 10…

Ο Καταλανός σε 170 παιχνίδια στον πάγκο έφτασε τις 130 νίκες, ξεπερνώντας τις 129 του Γιούργκεν Κλοπ σε 206 παιχνίδια. Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών κέρδισε Μουρίνιο, Κλοπ και Αντσελότι. Το πρωτάθλημα είναι κοντά, επόμενος στόχος το Champions League, στον τελικό πάντως έχει να βρεθεί δέκα χρόνια.

Με τη φόρα που έχει πάρει η Σίτι τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Αντίπαλος της ο ίδιος της εαυτός στις επόμενες 14 αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε μιας πολύ περίεργης σεζόν εν μέσω πανδημίας. Άτυχοι οι φίλοι της Σίτι που δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο που χαρίζουν οι ”πολίτες”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.