Ιπτάμενος Ολλανδός μας πηγαίνει στο μέλλον

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο τα συμπεράσματα της μεγάλης συνέντευξης του Τζον Φαν'τ Σχιπ στον Αποστόλη Λάμπο και στο novasportsgr.

Είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε τόσο ξεκάθαρη σκέψη από έναν ομοσπονδιακό μας προπονητή. Ο Φαν’τ Σχιπ θέλει να μας πάει στο μέλλον και όπως έχουν δείξει τα πρώτα μας παιχνίδια με τον Ολλανδό στον πάγκο, είμαστε έτοιμοι να τον ακολουθήσουμε.

Είπε πολλά στον Αποστόλη Λάμπο, μιλώντας για πάνω από μία ώρα, ακόμα και για το πως ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν κρύφτηκε, δε δίστασε να μιλήσει προσωπικά για ποδοσφαιριστές, χωρίς να αποφεύγει ονόματα που στο παρελθόν έκαναν “τζιζ”. Θα μείνω σε ένα από τα πολλά που είπε, αλλά νομίζω είναι η βάση γι’ αυτό που θέλει να χτίσει. Είπε λοιπόν: “Η εθνική έχει πολύ ποδόσφαιρο μέσα της, περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε”. Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές επιτυχίες ήρθαν με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, αλλά με τον Φαν’τ Σχιπ αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε όμορφο, θελκτικό ποδόσφαιρο, να “γουστάρει” ο κόσμος και περισσότερο να “φτιάχνονται” οι παίκτες όταν φορούν το εθνόσημο. Αυτό είναι το μυστικό, αυτή είναι η συνταγή για την επιτυχία, η διάθεση να παίξεις να βάλεις τον εαυτό σου κάτω από το σύνολο, να ματώσεις για το συμπαίκτη σου.

“Είμαστε ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο”, μετά από αυτή την ατάκα τελειώνουν όλα. Η εθνική είχε πάψει να θυμίζει ομάδα, πολύ περισσότερο εκτός γηπέδου. Αν επιμείνουμε σε αυτό τότε ο δρόμος της επιτυχίας είναι ανοικτός για την εθνική μας ομάδα. Μπορεί να μην κατακτήσουμε ξανά το Γιούρο, αλλά θα ξεκινήσουμε και πάλι να πηγαίνουμε γήπεδο και να ευχαριστιόμαστε την εθνική μας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.