Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: ΠΑΣάς στη Λεωφόρο! (vid)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στα δύο ματς και δικαιολογημένα πήρε εύκολα την πρώτη του πρόκριση απέναντι στους "πράσινους" μετά το 1980! Τρίτη φορά στα ημιτελικά ο "Άγιαξ της Ηπείρου". Σκόρερ οι Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης (αυτ.) και Πούγγουρας.

Μια πανάξια πρόκριση πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στα ημιτελικά για τρίτη φορά στην ιστορία του. Μετά το 2-1 του Αγρινίου ο ΠΑΣ ήταν “Πασάς” και στη Λεωφόρο και νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο ΠΑΣ αποκλείει το “τριφύλλι” μετά το 1980 όταν στους Ηπειρώτες προπονητής ήταν ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Μάλιστα η πρόκριση ήρθε εύκολα για την ομάδα του εξαιρετικού και σήμερα Αργύρη Γιαννίκη, καθώς στο 9ο λεπτό ο φωτεινός πίνακας έγραφε ήδη 0-2. Το γκολ του πρώην πράσινου Νώντα Παντελάκη και το αυτογκόλ του Χατζηθεοδωρίδη ουσιαστικά έκριναν από νωρίς την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός δε μπόρεσε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά τον ΠΑΣ, μείωσε με τον Πούγγουρα στο 74΄, είχε δοκάρι με τον Νιάς στις καθυστερήσεις αλλά δεν άξιχε τίποτα περισσότερο από τα δύο ματς με τον “Άγιαξ της Ηπείρου” που πήρε δίκαια την πρόκριση.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Λάζλο Μπόλονι είδε στην προθέρμανση τον Βέλεθ να νιώθει ενοχλήσεις και αναγκαστικά τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Πούγγουρας. Έτσι στο 4-3-3 ο Ρουμάνος τεχνικός είχε στο αρχικό σχήμα τους Διούδη, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Μολό, Χατζηθεοδωρίδη, Νιάς, Σανκαρέ, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνη, Ιωαννίδη και Καρλίτος.

Από την άλλη ο Αργύρης Γιαννίκης είχε στο αρχικό σχήμα τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Καρτάλη, Ελευθεριάδη, Μιλιτσεάνου και Παμλίδη. 

Πρόκριση από τα αποδυτήρια για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ακριβώς με τον Ατρόμητο, μπήκε στη Λεωφόρο με σκοπό να “τελειώσει” από νωρίς την υπόθεση πρόκριση, και μέσα σε 9 λεπτά πέτυχε δύο γκολ αιφνιδιάζοντας πλήρως την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι. 

Πρώτα στο 3ο λεπτό από μια άψογη εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη ο Παντελάκης (όπως και πέρσι) με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι θέλοντας να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ για να μην την “πατήσουν” όπως πριν από ένα χρόνο στο ΟΑΚΑ, συνέχισαν στον ιδιο ρυθμό και στο 9′ ήρθε και το 0-2.


 

Ήταν μια επιθετική προσπάθεια των Ηπειρωτών με τον Ελευθεριάδη να κάνει σέντρα στην καρδιά της άμυνας του “τριφυλλιού” και τον Χατζηθεοδωρίδη, στην προσπάθεια του να “κόψει” προ του Παμλίδη, με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Σωκράτη Διούδη.

Σε όλο το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα έλεγξε τον ρυθμό, την ώρα που ο Παναθηναϊκός με κάποιες σπασμωδικές ενέργειες προσπάθυησε να αντιδράσει. Ωστόσο οι τελικές που έκανε (Ιωαννίδης, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος) σε καμία περίπτωση δεν ανησύχησαν τον Λοντίγκιν.

Πιο κοντά σε ένα ακόμα γκολ έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παμλίδη να βρίσκει στην περιοχή τον Παμλίδη, το σουτ του οποίου όμως εξουδετέρωσε ο Διούδης στο 20ό λεπτό. 

Άψογη διαχείρηση από την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη και εύκολη πρόκριση

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έδειξε μια διάθεση να μπει πιο επιθετικά στο ματς, κέρδισε πάλι κάποια κόρνερ και είχε κάποια γεμίσματα, αλλά όλα αυτά ήταν εύκολες λείες για τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Ενώ όποτε χρειάστηκε, ο Λοντίγκιν ήταν παρών. 

Συν τοις άλλοις, ο ΠΑΣ υπενθύμιζε συχνά στον Παναθηναϊκό πως μπορεί να γίνει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Κέρδιζε έτσι και πολύτιμο χρόνο, ενώ διαχειριζόταν εύκολα και την ενέργειά του. Τα σουτ του Κοαρτάλη, του Μιλιντσεάνου και του Κρίζμαν είχαν προϋποθέσεις αλλά όχι αποτέλεσμα.

Η πρώτη αντίδραση από τον Παναθηναϊκό, ήρθε στο 74ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Αϊτόρ, η μπάλα επανήλθε σε αυτόν που έκανε δεύτερη σέντρα με τον Πούγγουρα πιο ψηλά από όλους να κάνει με κεφαλιά το 1-2.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε με κεφαλιά του Καρλίτος που έδιωξε ο Λοντίγκιν στο 87΄και στην εξέλιξη της φάσης ο Νάουμετς έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, τον πρόλαβε όμως ο Μολό και το σουτ του έφυγε άουτ.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν στη συνέχεια να γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που απείλησε και πάλι με σουτ. Τελευταία φάση στο ματς ήταν το δοκάρι του Νιάς στο 93′ το οποίο δε θα άλλαζε και τίποτα στο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μολό, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Χουάνκαρ), Νιάς, Σανκαρέ (59′ Μαουρίτσιο), Βιγιαφάνιες (65′ Μακέντα), Χατζηγιοβάνης (65′ Ενγκμπακοτό), Ιωαννίδης (46′ Αϊτόρ), Καρλίτος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγεκθ, Κάστρο (87′ Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μιλιντσεάνου (76′ Κρίζμαν), Παμλίδης (65′ Νάουμετς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.