Απόλλων-ΑΕΚ 2-1: Ο ένας τη νίκη, η άλλη την πρόκριση (vids)

Ο Απόλλων έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όμως η πρόκριση κατέληξε στην Ένωση. Ανησυχία για Σάκχοφ, Γαλανόπουλο.

Ο Απόλλων έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όμως η πρόκριση κατέληξε στην Ένωση χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα.

Μυϊκές ενοχλήσεις ο Σάκχοφ, πρόβλημα στην ωμοπλάτη ο Γαλανόπουλος.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο είχε χρίσει ξεκάθαρο φαβορί την ΑΕΚ, με τον Απόλλωνα στη ρεβάνς να μπαίνει χωρίς άγχος ψάχνοντας το καλύτερο δυνατό. Η πρόκριση μπορεί να μην ήρθε, αλλά είναι γεγονός πως το 2-1 του ημιχρόνου προκάλεσε μια μικρή ανησυχία στον Χιμένεθ

Ντάουντα στο 16′, Ολιβέιρα στο 20′ και Λαγός στο 30′ οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου κυριάρχησαν τα πολλά φάουλ. 

Καλό ματς από τον Ραντόνια στη δεύτερη παρουσία του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, δεν έδειξε κάτι ο Νταντσένκο στα 45 λεπτά ως εξτρέμ, ενώ ο Χιμένεθ έδειξε να έχει παράπονα από τον Τάνκοβιτς, τον οποίο αντικατέστησε στο ημίχρονο.

Έχασε με μυϊκό τραυματισμό τον Σάκχοφ ο Χιμένεθ, ενώ στο 93′ χτύπησε στην ωμοπλάτη ο Γαλανόπουλος μετά από άτσαλη πτώση στον αγωνιστικό χώρο. 

Τα πλάνα των προπονητών – Με ίδιο σύστημα και οι δύο

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του και 4-2-3-1 ο Γιώργος Παράσχος με τερματοφύλακα τον Γιαννακόπουλο, στα δύο άκρα της άμυνας τους Τσαμπούρη και Βιτλή, ενώ στο κέντρο της άμυνας τους Κάλισιρ, Λισγάρα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Λαγός, Κιτοκό, μπροστά τους ο Μπεντινέλι, δεξιά ο Μουνιέ, αριστερά ο Χουχούμης και στην κορυφή ο Ντάουντα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως αναμενόταν, έβαλε τον Όλεγκ Νταντσένκο στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, μόνο που θα τον χρησιμοποίησε ως δεξί εξτρέμ, με τον Βεντάντ Ραντόνια να είναι ο δεξιός μπακ.

Ο Ισπανός τεχνικός τοποθέτησε τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ραντόνια δεξιά, τον Λόπες αριστερά και τον Χνιντ με τον Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας. Δύο αμυντικά χαφ, τους Σάκχοφ, Σιμόες και στον άξονα τον Τάνκοβις. Δεξιά ο Νταντσένκο, αριστερά ο Αλμπάνης και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Λάθη, γκολ και προβάδισμα για Απόλλων

Η ΑΕΚ δεν είχε χημεία στο παιχνίδι της, την ώρα που ο Απόλλων  μπήκε στο ματς αποφασισμένος να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε.

Μόλις στο 7ο λεπτό μάλιστα δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή, όταν από τη σέντρα του Χουχούμη, ο Μουνιέ πήρε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Αθανασιάδης

Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων με τον Αλμπάνη να γυρίζει στον Ολιβέιρα, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον Γιαννακόπουλο, ενώ στο 14′ ο Αλμπανης σούταρε με τη μπάλα να περνάει εκατοστά άουτ. 
 

Η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά λάθος του Χνιντ στο 16′, με τον Τυνήσιο να χάνει από τον Ντάουντα στη μεσαία γραμμή, ο Μπεντινέλι βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση και αφού σούταρε το… χορτάρι η μπάλα έφτασε στον Ντάουντα για να ανοίξει αυτός από κοντά το σκορ. 

Η ομάδα του Χιμένεθ ισορρόπησε άμεσα την κατάσταση, καθώς στο 20′ από γέμισμα του Λόπες και τον Γιαννακόπουλο να χάνει μόνος του τη μπάλα μέσα από τα χέρια, ο Ολιβέιρα με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1.
 

Ο Απόλλων δεν πτοήθηκε και στο 27′ πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Μπεντινέλι βρήκε εντός περιοχής τον Ντάουντα και αυτός έστρωσε έξω στον Λαγό, ο οποίος με “κεραυνό” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-1.  

Τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 37′, με τον Τάνκοβιτς να υποδέχεται άψογα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Σουηδού πέρασε άουτ.

Το Β ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ έβγαλε τους Νταντσένκο, Τάνκοβιτς από τους οποίους είχε παράπονα και έβαλε στον άξονα τον Σιμάνσκι και δεξιά τον Λιβάι Γκαρσία.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν για την ΑΕΚ, με τον Σιμάνσκι να γυρίζει στον Σάκχοφ, όμως ο Ουκρανός τελείωσε άτσαλα τη φάση. 
 

Στο 58′, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 3-1 όταν από κόρνερ του Μπεντινέλι, η μπάλα πέρασε απ’ όλους με τον Μπρούτσιτς να μην τη βρίσκει όπως θα ήθελε και να χάνει σημαντική ευκαιρία.

Στο 61′ το γύρισμα του Γκαρσία αποκρούστηκε από τον Γιαννακόπουλο και στο 63′ ο Χιμένεθ έχασε με τραυματισμό τον Σάκχοφ, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο. 

Στο 83′ το μακρινό σουτ του Λόπες αποκρούστηκε από τον Γιαννακόπουλο, ενώ στο 90′ ο Ολιβέιρα είδε το σουτ του να σταματάει στα πόδια του Τσαμπούρη

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να γλιτώσει την ήττα στο 91′, όταν από το γύρισμα του Μαχαίρα, ο Σιμάνσκι σούταρε στην κίνηση με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει με τα πόδια.

Οι συνθέσεις: 

Απόλλων: Γιαννακόπουλος – Τσαμπούρης, Κάλισιρ (46′ Μπρούτσιτς), Λισγάρας, Βιτλής (63′ Φερνάντεθ) – Λαγός (81′ Ρόδης), Κιτοκό – Μουνιέ, Μπεντινέλι (69′ Κραγιόπουλος), Χουχούμης – Ντάουντα (46′ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Ραντόνια, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Λόπες – Σιμόες, Σάκχοφ (63′ Γαλανόπουλος) – Νταντσένκο (46′ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46′ Τάνκοβιτς), Αλμπάνης (84′ Μαχαίρας) – Ολιβέιρα (92′ Ανσαριφάρντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.