ΑΕΚ-Απόλλων 2-0: Ένα στην αρχή και ένα στο φινάλε (vids)

H ΑΕΚ σκόραρε στην εκκίνηση με τον Σιμάνσκι και στο φινάλε με τον Γκαρσία, επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

H ΑΕΚ σκόραρε στην εκκίνηση με τον Σιμάνσκι και στο φινάλε με τον Γκαρσία, επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κορυφαίος της ΑΕΚ ο Ντάμιαν Σιμάνσκι, όχι μόνο για το γκολ, αλλά για τη γενικότερη εμφάνισή του σε δημιουργικά και ανασταλτική λειτουργία.

Ο Πολωνός χαφ σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στο 7ο λεπτό και ο Λιβάι Γκαρσία σημείωσε το 2-0 στο 88′. 

Θετικό πρόσημο στο ντεμπούτο του ο Βεντάντ Ραντόνια, εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Ζίγκα Λάτσι, πέμπτη σερί νίκη για την ΑΕΚ, οι τέσσερις χωρίς να δεχθεί γκολ.

Τα πλάνα των προπονητών

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ ξεκουράζοντας βασικούς παίκτες του, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία σε άλλους με λιγότερο χρόνο συμμετοχής να αποδείξουν ότι αξίζουν περισσότερο. 

Κάτω από την εστία επέστρεψε ο Παναγιώτης Τσιντώτας, με τον Ραντόνια να κάνει το ντεμπούτο του στο δεξί άκρο, Λάτσι και Σβάρνας συνέχισαν στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Λόπες βρέθηκε αριστερά. Στα χαφ οι Σιμάνσκι, Σακχοφ και Γαλανόπουλος, δεξιά ο Αλμπάνης, αριστερά ο Τάνκοβιτς και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Γιωργος Παράσχος, ο οποίος προχώρησε και αυτός σε αλλαγές με τον Κότσαρη κάτω από την εστία και τετράδα στην άμυνα τους Τσαμπούρη, Λισγάρα, Κάλισιρ, Βιτλή. Στη μεσαία γραμμή τους Κιτοκό, Φατιόν, Μπεντινέλι, δεξιά τον Καραγκούνη, αριστερά τον Χουχούμη και στην κορυφή τον Βάρκα.

Προβάδισμα και ευκαιρίες για δεύτερο, αλλά…

Η ΑΕΚ από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της και στο 7ο λεπτό, μετά από ωραία ανάπτυξη, ο Τάνκοβιτς σέντραρε με τον Λόπες να κάνει το γύρισμα και τον Ντάμιαν Σιμάνσκι από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων, όταν από φάουλ του Τσαμπούρη, ο Φατιόν βρήκε λίγο τη μπάλα, με τον Τσιντώτα να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση και να κρατά ανέπαφη την εστία του. 

Στο 15′, η ΑΕΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν ο Τάνκοβιτς με ωραία κάθετη έβγαλε σε θέση βολής τον Ολιβέιρα, ο οποίος νικήθηκε από τον Κότσαρη.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31′ για να απειλήσουν ξανά, με το διαγώνιο σουτ του Λόπες να περνάει άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Τάνκοβιτς στο 33′. 

Δεύτερο ημίχρονο… αγγαρεία με γκολ στο φινάλε

Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73′ για να δούμε την πρώτη τελική, με το φάουλ του Τσαμπούρη να περνάει άουτ.

Η πρώτη τελική της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 79′, όταν από τη σέντρα του Λιβάι Γκαρσία, ο Σάκχοφ πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας, την οποία έστειλε άουτ.
 

Η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 88ο λεπτό, όταν από λάθος διώξιμο του Λισγάρα, ο Μάνταλος πήρε τη μπάλα, έστρωσε στον Γκαρσία, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0. 

Τελευταία φάση στο παιχνίδι, στο 93′ ένα σουτ του Κάλισιρ με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ: Τσιντώτας –  Ραντόνια, Λάτσι, Σβάρνας, Λόπες –  Σιμάνσκι (85′ Σιμόες), Σακχοφ, Γαλανόπουλος (65′ Μάνταλος)  –  Αλμπάνης (55′ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (55′ Λιβάια), Ολιβέιρα (65′ Γκαρσία).

Απόλλων: Κότσαρης – Τσαμπούρης, Λισγάρας, Καλισίρ, Βιτλής (64′ Τσιλούλης) – Κιτοκό (64′ Λαγός), Φατιόν (46′ Σλίβκα), Μπεντινέλι (77′ Κραγιόπουλος)  – Καραγκούνης (Μουνιέ), Βάρκας, Χουχούμης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.