Βαριά τιμωρία για ΑΕΚ, Αιγάλεω

Με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ και το Αιγάλεω για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι.
Δημοσίευση: 24/01/2014 - 11:32

Με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ και το Αιγάλεω για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το ματς της 5ης Ιανουαρίου είχε σημαδευτεί από σοβαρά έκτροπα και ο πέλεκυς της ΕΠΟ έπεσε βαρύς για την Ένωση, αλλά και το Αιγάλεω. Οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εναντίον της απόφασης και θα καθορίσουν τη στάση τους τις προσεχείς ημέρες.

Το Αιγάλεω τιμωρήθηκε παράλληλα και με άλλα 550 ευρώ για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα του με τον Ερμή Ζωνιανών.

Αναλυτικά οι επίμαχες αποφάσεις:

Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά το μέρος της που αφορά στα εκτός του γηπέδου εκτεταμένα επεισόδια των φιλάθλων του Σωματείου Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ. Κηρύσσει, κατά τα λοιπά, πειθαρχικά ελεγκτέα τα ως άνω σωματεία. Επιβάλλει στο Σωματείο ΑΕΚ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ ΕΠΟ και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ γ,ε και ζ του Π.Κ/ΕΠΟ και συνολική χρηματική ποινή δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ. Επιβάλλει στο σωματείο Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ΕΠΟ. Αφαιρεί από καθένα από τα ως άνω σωματεία ΑΕΚ και Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014.

Κηρύσσει το εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία ΑΙΓΑΛΕΩ πειθαρχικά ελεγκτέο για τα αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά παραπτώματα και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων πενήντα 550 ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Αιγάλεω-Ερμής Ζωνιανών, 8/12/2013).