Άλμα πρόκρισης με ηγέτη Φορτούνη (video)

Με ηγέτη και σκόρερ τον Κώστα Φορτούνη, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 την Μπέρνλι και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Κώστα Φορτούνη, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 την Μπέρνλι και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και παρά τις παλινωδίες του Σλοβένου ρέφερι Βίντσιτς και τον εκνευρισμό που αυτές απέφεραν, άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης με πειστική εμφάνιση ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας.

Πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή στο 64%, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά στο να βγάλει τη μπάλα από την άμυνά του χωρίς λάθη, απόρροια της παρουσίας έξι παικτών της Μπέρνλι πάνω από το κέντρο του γηπέδου για πίεση στην πρώτη πάσα.

Το 1-0 ο Ολυμπιακός το πανηγυρίζει με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη, από στατική φάση, σε πολύ καλό χρονικό σημείο για να πάρει τα ηνία του αγώνα. Και εκεί που δείχνει να ελέγχει το ματς και να αποκτά αυτοπεποίθηση και να ζεσταίνεται το κοινό στο «Καραϊσκάκης», ζητάει επίμονα σε μπάσιμο του Ποντένσε στην περιοχή πέναλτι του Λονγκ.

Ο Σλοβένος ρέφερι Σλάβκο Βίντσιτς δεν το δίνει. Δίνει όμως πέναλτι του Καμαρά στον Γουντ για το 1-1 της Μπέρνλι στο 33’ με τον Γουντ, γκολ το οποίο μεταφέρει εκνευρισμό στον Ολυμπιακό, ο οποίος διαμαρτύρεται για πέναλτι και σε σέντρα του Φορτούνη, με τη μπάλα να πηγαίνει στο χέρι του Γουόρντ. Κλειστό ματς, με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες, με δυο γκολ από φάουλ και πέναλτι και τον Ολυμπιακό να έχει δικαιολογημένα παράπονα για τα δυο μέτρα και σταθμά στις αποφάσεις του Σλοβένου διαιτητή.

Δεύτερο ημίχρονο

Από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, εξαιρετική κεφαλιά του Μπουχαλάκη για το 2-1 του Ολυμπιακού στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους. Η ομάδα του Μαρτίνς κρατάει τον έλεγχο στο ματς και είναι πολύ επιθετική, απέναντι σε ομάδα που παίζει με σέντρες και μακρινές μεταβιβάσεις σε ένα πολύ προβλέψιμο στιλ παιχνιδιού και κάνει φάουλ πολύ εύκολα.

Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκίμπσον στο 60’, και πέναλτι για τον Ολυμπιακό σε σουτ του Καμαρά στο χέρι του Γκίμπσον, το εκτελεί ο Φορτούνης για το 3-1 μέσα σε αποθέωση.

Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από την αγγλική ομάδα των δέκα παικτών και έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον Ποντένσε και για περισσότερα γκολ. Η ομάδα του Μαρτίνς έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Μπέρνλι μετά το αποτέλεσμα στο Φάληρο, κυρίως όμως βάσει της εμφάνισης συνολικά στο ματς.

Tips από το “Καραϊσκάκης”

Ο Ολυμπιακός κόντρα σε αγγλικές ομάδες: 8 Νίκες, οι 7 εντός έδρας, 3 Ισοπαλίες, 16 Ήττες

Πρώτη πρόκριση απέναντι σε αγγλική ομάδα ψάχνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετράει αποκλεισμούς από Γουέστ Χαμ, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Νιούκαστλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ραντεβού.

Ενδεκάδα Λουκέρνης επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για το πρώτο ματς με την Μπέρνλι, δυο στάσεις πριν τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Έξι αλλαγές η Μπέρνλι σε σχέση με το εντός έδρας ματς και την ήττα με 3-1 από την Γουότφορτ, εκτός ενδεκάδας έμεινε ο Χαρτ και προτιμήθηκε ο Χάτον για τερματοφύλακας


Ολυμπιακός:
Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο
Αλλαγές: Φετφατζίδης, Ανσαριφάρντ


Μπέρνλι:
Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκούντμουνσον, Μπαρνς, Γουντ, Χέντρικ, Γκίμπσον, Γουάρντ, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ
Αλλαγές: Ταρκόφσκι, Βόκς, Λένον


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.