To προφίλ της Φινλανδίας

Η Φινλανδία θα βρεθεί για άλλη μία φορά στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας, μετά τις αναμετρήσεις με την «γαλανόλευκη» στον όμιλο του Nations League.

Η Φινλανδία θα βρεθεί για άλλη μία φορά στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας, μετά τις αναμετρήσεις με την «γαλανόλευκη» στον όμιλο του Nations League.

Οι Φινλανδοί, 58οι στην κατάταξη της ΦΙΦΑ, δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ και θα προσπαθήσουν να τα καταφέρουν για πρώτη φορά, ενώ αν δεν μπορέσουν από τον όμιλο, θα έχουν και μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των πλέι – οφ, λόγω της ανόδου τους στην δεύτερη κατηγορία του Νations League.

Κεντρικό πρόσωπο στις αναμετρήσεις αναμένεται να είναι και πάλι από πλευράς Φινλανδών ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ. Πρώτος σε συμμετοχές αλλά και κορυφαίος σκόρερ της τρέχουσας γενιάς της Φινλανδίας, είναι ο επιθετικός της Νόριτς Τεέμου Πούκι (69 συμμετοχές, 15 γκολ).

Ο προπονητής
Μάρκου Κάνερβα

Ο 54χρονος τεχνικός, βρίσκεται στον πάγκο της Φινλανδίας από το 2016, έχοντας περάσει από τα πόσα του ομοσπονδιακού βοηθού αλλά και του υπηρεσιακού από το 2011. Προηγουμένως ήταν τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, ενώ ξεκίνησε την προπονητή του καριέρρα στην Βίκινγκιτ. Ως παίκτης ήταν αμυντικός με 59 διεθνείς συμμετοχές και αγωνίστηκε σε Ελσίνκι, Έλφσμποργκ, Φίνπα και Χόνκα.

Το παρελθόν με την Ελλάδα

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 16 φορές, με τις δύο πιο πρόσφατες στο Nations League, με τους Φινλανδούς να επικρατούν 2-0 στο Ελσίνκι και να χάνουν 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Συνολικά, η Ελλάδα έχει 8 νίκες σε αυτές τις αναμετρήσεις, η Φινλανδία 5, ενώ 3 ματς έληξαν ισόπαλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Φινλανδοί έχουν υποστεί την βαρύτερη ήττα της ιστορίας τους σε προκριματικά από την Ελλάδα, με 8-1 στις 11/10/1978, αλλά και ότι η Εθνική δεν έχει κερδίσει ποτέ επί φινλανδικού εδάφους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.