Ιδού η νέα Εθνική του Άγγελου

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρουσίασε τη νέα Εθνική ομάδα η οποία καλείται να σηκώσει στις πλάτες της το "βαρύ" παρελθόν και να φανεί αντάξια της φανέλας που μεγαλούργησε τη δωδεκαετία 2002-2014.

Πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Η Εθνική ομάδα καλείται να ξαναμπεί στο δρόμο των επιτυχιών αφού πρώτα βρει τη χαμένη της αξιοπρέπεια. Διότι από το 2014 ως το 2016 η γαλανόλευκη έχασε την αξιοπρέπειά της και την επόμενη διετία προσπάθησε απλά να μαζέψει τα κομμάτια της χωρίς να τα καταφέρει.

Με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο τιμόνι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να κλείσει την κακή (τετραετή) παρένθεση και να στρέψει το βλέμμα στο παρελθόν της δωδεκαετίας 2002-14. Με φάρο την Εθνική του 2004 όλοι όσοι πλέον απαρτίζουν την Εθνική ομάδα θα πρέπει να βάλουν το “εγώ” κάτω από το “εμείς” διότι διαφορετικά δεν θα επιτευχθεί τίποτα.

Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να “χτυπήσει” στο θυμικό των ποδοσφαιριστών. Επέλεξε ποδοσφαιριστές που ο ίδιος γνωρίζει και πιστεύει απόλυτα. Ταλέντο, χαρακτήρας και διάθεση για προσφορά είναι το τρίπτυχο που είχε ως “Ευαγγέλιο” για να προχωρήσει στις επιλογές.

Όσοι δεν κλήθηκαν 

Γνωρίζοντας πως δε μπορεί να υπολογίζει στους Μανωλά, Τοροσίδη, Λάζαρο, Ρέτσο (ανέτοιμος) και Πέλκα οι οποίοι είναι τραυματίες, αποφάσισε να μην καλέσει εκ νέου τους Καρνέζη, Τζαβέλλα,  Τζιόλη, ενώ εκτός επιλογών έμειναν και οι Γιαννούλης, Οικονόμου, Τσιμίκας, όπως και οι Λαμπρόπουλος, Καρέλης και Σταφυλίδης οι οποίοι δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής.

Οι προαναφερθέντες, μαζί με αρκετούς ακόμα, αποτελούν τη δεξαμενή της νέας Εθνικής ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη. Οι παρακάτω είναι επί της ουσίας οι πρώτες δικές του κλήσεις και πλέον εκείνος έχει την απόλυτη ευθύνη των επιλογών του και επί αυτών θα κριθεί. Φυσικά κάθε εκ των προτέρων κριτική μόνο ως εμπαθής λογίζεται κατά την προσωπική μου άποψη. Επί του παρόντος η Εθνική θέλει την απόλυτη στήριξή μας. 

Η ανάλυση του ρόστερ

Ο Άγγελος Αναστασιάδηγς λοιπόν επέλεξε να καλέσει 14 πάικτες από την Ελλάδα και 9 από το εξωτερικό επαναφέροντας μια σχετική ισορροπία. Τέσσερις παίκτες από τον Ολυμπιακό, τέσσερις από την ΑΕΚ, δύο από τον Άρη, δύο από τον Ατρόμητο, ένας από τον Παναθηναϊκό και ένας από τον ΠΑΟΚ είναι οι εγχώριες επιλογές του με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι για πρώτη φορά στο ρόστερ υπάρχουν μόνο τρεις στόπερ κι ένα δεξί μπακ. Υπάρχουν πέντε αμυντικά χαφ στην προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει εκεί. Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της αποτελεσματικότητας ευλεπιστεί να το λύσει με τους Κουλούρη, Μήτρογλου αλλά και τους πολλούς μεσοεπιθετικούς που έχει πάρει και οι οποίοι τα πηγαίνουν περίφημα με τις ομάδες τους.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες
Μπάρκας (ΑΕΚ)
Βλαχοδήμος (Μπενφίκα)
Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)

Στόπερ
Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ)
Σιόβας (Λεγκανές)
Ρισβάνης (Ατρόμητος)

Δεξιά μπακ
Μπακάκης (ΑΕΚ)

Αριστερό μπακ
Κούτρης (Ολυμπιακός)
Βαλεριάνος (Άρης)

Αμυντικά χαφ
Σάμαρης (Μπενφίκα)
Σιώπης (Άρης)
Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)
Ζέκα (Κοπεγχάγη)
Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)

Εξτρέμ
Μαυρίας (Ομόνοια)
Κολοβός (Ομόνοια)
Μασούρας (Ολυμπιακός)
Δώνης (Στουτγκάρδη)

Δεκάρια
Μάνταλος (ΑΕΚ)
Μπακασέτας (ΑΕΚ)
Φορτούνης (Ολυμπιακός)

Φορ

Μήτρογλου (Γαλατασαράι)
Κουλούρης (Ατρόμητος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.