Η UEFA ερευνά το Μαυροβούνιο για ρατσιστικά συνθήματα

Άγγλοι ποδοσφαιριστές διαμαρτυρήθηκαν για εις βάρος τους συνθήματα ρατσιστικού στον αγώνα με το Μαυροβούνιο κι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διερευνά την υπόθεση.

Η Αγγλία επικράτησε με 5-1 του Μαυροβουνίου στην Ποντγκόριτσα για τα προκριματικά του Euro 2020, ωστόσο υπάρχει και τρίτο ημίχρονο, με σημαντικότερες προεκτάσεις. Οι Ντάνι Ρόουζ και Κάλουμ Χάντσον-Οντόι διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως από την εξέδρα των Μαυροβούνιων ακούστηκαν τα γνωστά ρατσιστικά συνθήματα –ήχοι που μιμούνται τη μαϊμού- εις βάρος τους κατά τη διάρκεια του πρώτου ημίχρονου. 

Ο Γκάρεθ Σάουγκεϊτ αναφέρθηκε στο γεγονός στη συνέντευξη Τύπου με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εκδίδει σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Η UEFA διεξάγει έρευνα και στις 16 Μαΐου, όταν και συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή, θα δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις της. Σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή των Μαυροβούνιων, τότε η minimum τιμωρία είναι να κλείσουν συγκεκριμένες θύρες του γηπέδου για τους επόμενους αγώνες. Ανακοίνωση εξέδωσε κι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαυροβουνίου, στην οποία τονίζεται πως «ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των διεθνών ποδοσφαιρικών οργανισμών στη μάχη ενάντια σε κάθε είδους διάκριση εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.