Η UEFA ερευνά το Μαυροβούνιο για ρατσιστικά συνθήματα

Άγγλοι ποδοσφαιριστές διαμαρτυρήθηκαν για εις βάρος τους συνθήματα ρατσιστικού στον αγώνα με το Μαυροβούνιο κι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διερευνά την υπόθεση.
Δημοσίευση: 26/03/2019 - 17:33
Η Αγγλία επικράτησε με 5-1 του Μαυροβουνίου στην Ποντγκόριτσα για τα προκριματικά του Euro 2020, ωστόσο υπάρχει και τρίτο ημίχρονο, με σημαντικότερες προεκτάσεις. Οι Ντάνι Ρόουζ και Κάλουμ Χάντσον-Οντόι διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως από την εξέδρα των Μαυροβούνιων ακούστηκαν τα γνωστά ρατσιστικά συνθήματα –ήχοι που μιμούνται τη μαϊμού- εις βάρος τους κατά τη διάρκεια του πρώτου ημίχρονου. 

Ο Γκάρεθ Σάουγκεϊτ αναφέρθηκε στο γεγονός στη συνέντευξη Τύπου με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εκδίδει σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Η UEFA διεξάγει έρευνα και στις 16 Μαΐου, όταν και συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή, θα δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις της. Σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή των Μαυροβούνιων, τότε η minimum τιμωρία είναι να κλείσουν συγκεκριμένες θύρες του γηπέδου για τους επόμενους αγώνες. Ανακοίνωση εξέδωσε κι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαυροβουνίου, στην οποία τονίζεται πως «ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των διεθνών ποδοσφαιρικών οργανισμών στη μάχη ενάντια σε κάθε είδους διάκριση εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων».