Τασμάνια Βερολίνου: Θέλει να παραμείνει η χειρότερη όλων των εποχών!

Η Σάλκε απειλεί τα αρνητικά ρεκόρ της Τασμάνια στην Μπουντεσλίγκα, όμως οι Βερολινέζοι θέλουν να τα διατηρήσουν!

Η Σάλκε απειλεί τα αρνητικά ρεκόρ της Τασμάνια στην Μπουντεσλίγκα, όμως οι Βερολινέζοι θέλουν να τα διατηρήσουν!

Η ομάδα του Γκελζενκίρχεν υποδέχεται τη Χοφενχάιμ στην προσεχή αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος και αν δεν κερδίσει, θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ των 31 σερί αγώνων χωρίς νίκη στα «σαλόνια», το οποίο κρατά εδώ και…δεκαετίες η Τασμάνια Βερολίνου από τη σεζόν 1965-66!

Θα περίμενε κανείς ότι οι πρωτευουσιάνοι θα ήταν χαρούμενοι με το ενδεχόμενο να μην θεωρούνται πλέον ως η χειρότερη ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα.

Κάτι τέτοιο όμως όχι μόνο δε συμβαίνει, αλλά οι οπαδοί της Τασμάνια παρακαλούν η Σάλκε να κερδίσει για να μην σπάσει τα αρνητικά ρεκόρ της ομάδας τους!

Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι της Σάλκε στο Βερολίνο κόντρα στην Χέρτα, μερίδα οπαδών της Τασμάνια βρέθηκε έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας με πανό…συμπαράστασης στη Σάλκε και το μήνυμα «Σώστε το ρεκόρ της Τας»! O σύλλογος έσπευσε να ευχαριστήσει τους οπαδούς του για την πρωτοβουλία τους, παρ’ όλο που τελικά δεν στάθηκε αρκετή!

Κι αυτό γιατί η Σάλκε έχασε με 3-0 και η θέση της Τασμάνια στα βιβλία της ιστορίας απειλείται πλέον σοβαρά.

Η ομάδα της 5ης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, το 1965-66 συμμετείχε απροσδόκητα στην πρώτη κατηγορία, όταν η συμπολίτισσα Χέρτα δεν έλαβε άδεια συμμετοχής στα «σαλόνια» και η ερασιτεχνική τότε Τασμάνια πήρε τη θέση της.

Τελικά τερμάτισε τελευταία με αρνητικά ρεκόρ για σερί χωρίς νίκη (31), λιγότερες νίκες (2), λιγότερους πόντους (8, ή 10 με σύστημα τριών πόντων για νίκη) και τις περισσότερες ήττες (28) σε μία σεζόν. Επίσης, έχει τα αρνητικά ρεκόρ ενεργητικού γκολ (15), παθητικού (108) και διαφοράς τερμάτων (-93)!

Όλα αυτά τα ρεκόρ όμως μόνο ντροπή δεν προκαλούν στους φίλους της Τασμάνια. Αντίθετα, οι αρνητικές επιδόσεις μισό αιώνα πριν διατηρούν την ομάδα στην επικαιρότητα εδώ και δεκαετίες, ενώ ο σύλλογος εκμεταλλεύεται και εμπορικά την ταμπέλα της «χειρότερης ομάδας στην ιστορία» , πουλώντας σχετικά προϊόντα παγκοσμίως!

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Άλμιρ Νούμιτς, γνωστός οπαδός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι διχασμένος ανάμεσα στο μίσος του για τη Σάλκε και την επιθυμία του για βιωσιμότητα της Τασμάνια:

«Δεν θα με πείραζε αν η Σάλκε συνέχιζε χωρίς νίκη, ή ακόμα και αν υποβιβαζόταν στο τέλος. Από την άλλη πλευρά, το ρεκόρ είναι μέρος της ταυτότητας της Tas. Η μοναδική μας σεζόν στην Μπουντεσλίγκα ήταν πεντέμισι δεκαετίες πριν, αλλά ακόμα αποτελούμε θέμα συζήτησης. Είμαστε πιο ενδιαφέροντες για τους χορηγούς χωρίς να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Λιγότεροι ξέρουν τις άλλες τοπικές ομάδες όπως την Βικτόρια και την Μπερλίνερ, αλλά εμάς μας γνωρίζουν παρ’ όλο που παίζουμε στην πέμπτη κατηγορία»!

Η Σάλκε και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι οι μοναδικές ομάδες στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που ακόμα δεν έχουν νίκη. Η ομάδα του Γκελζενκίρχεν το Σάββατο απέναντι στη Χοφενχάιμ θα ψάξει τρίποντο μετά από 358 μέρες για να αποφύγει την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ της Τασμάνια. Αν δεν κερδίσει, τότε μπορεί να το καταρρίψει στις 17 Ιανουαρίου απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έναν χρόνο μετά την τελευταία της νίκη στο πρωτάθλημα. Ενδεχόμενο που δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε στο Γκελζενκίρχεν, αλλά ούτε και σε μία γωνιά του Βερολίνου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.