Δέκα σούπερ σταρ του ΝΒΑ που έμειναν πανί με πανί (PHOTO)

Η σκοτεινή πλευρά του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ. Πόσοι και πόσοι από το πουθενά κι από το τίποτε δεν βρέθηκαν με εκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς τους και πλέον είναι ξανά εκεί που ξεκίνησαν. Χωρίς ένα σεντ στην τσέπη. Ας δούμε τις δέκα πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις…

Η σκοτεινή πλευρά του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ. Πόσοι και πόσοι από το πουθενά κι από το τίποτε δεν βρέθηκαν με εκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς τους και πλέον είναι ξανά εκεί που ξεκίνησαν. Χωρίς ένα σεντ στην τσέπη. Ας δούμε τις δέκα πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις…

10. Κένι Άντερσον 

Μία φουρνιά των Νετς ήταν όντως καταραμένη! Εκτός από τον Ντέρικ Κόλεμαν που επίσης χρεωκόπησε κι ο Ντέρικ Άντερσον έφτασε σε δεινή οικονομική κατάσταση μετά το τέλος της καριέρας του. Ο απόφοιτος του Τζόρτζια Τεκ είχε όπως κι ο συμπαίκτης του μια πολύ πετυχημένη καριέρα με συνολικά συμβόλαια πάνω από 60 εκ. δολάρια. Το 1994 έπαιξε σε all star παιχνίδι και γενικά είχε πολλές διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο. Ήταν παιδί που βρέθηκε με μεγάλο συμβόλαιο ερχόμενος από πολύ φτωχή οικογένεια και τέτοιες περιπτώσεις στο ΝΒΑ που κατέληξαν χωρίς δολάριο ξανά, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο.  

09. Ντένις Ρόντμαν 

Συγκαταλέγεται στους καλύτερους αμυντικούς και ριμπάουντερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Επίσης είναι καταγεγραμμένος ως και ο άνθρωπος με την πιο περίεργη ίσως προσωπικότητα στην ιστορία της λίγκας. Πήρε στην καριέρα του πέντε πρωταθλήματα με τους Πίστονς και τους Μπουλς. Σταμάτησε την καριέρα του το 2006 και στην καριέρα του είχε υπογράψει συμβόλαιο περίπου 50 εκ. δολαρίων. Για πολλούς λόγους ωστόσο το “σκουλήκι” δεν κατάφερε να κρατήσει τα χρήματά του. Πλήρωνε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε διατροφές για τα παιδιά του, πλήρωσε πολλά λεφτά σε κλήσεις οδηγώντας μεθυσμένος καθώς επίσης και σε εγγυήσεις για να αφεθεί ελεύθερος μετά από συλλήψεις. Επίσης όλοι γνωρίζουν τα ποσά που χαλούσε ο Ντένις σε διασκέδαση ειδικά όταν έβγαινε εκτός ελέγχου.  

08. Έντι Κάρι 

Κέρδισε στην καριέρα του περισσότερα από 70 εκ. δολάρια. Πήρε πρωτάθλημα με τους Χιτ το 2012 και αποσύρθηκε από την ενεργώ δράση το 2013. Ο Κάρι ανήκει σε μια κατηγορία παικτών όπως πχ κι ο Κάφι που λάτρευαν να διασκεδάζουν με διαφορετικές γυναίκες όταν δεν είχαν υποχρεώσεις στο γήπεδο. Έχει επτά παιδιά που απαιτούσαν διατροφές. Το 2009 φάνηκε πως η ζωή του έχει μπει σε κατηφόρα όταν έχασε το σπίτι του έμενε από απλήρωτες δόσεις δανείου. Ο Έντι Κάρι είναι ίσως το πιο διάσημο από τα πολλά θύματα όμορφων γυναικών στο ΝΒΑ. Πλήρωσε με χρεοκοπία την μεγάλη του αδυναμία. 

07. Σον Κεμπ

Μαζί με τον Γκάρι Πέιτον ο Σον Κεμπ είχε μετατρέψει τους Σιάτλ Σούπερσόνικς από μια μέτρια ομάδα στο ΝΒΑ στην απόλυτη παγκόσμια διαφήμιση της λίγκας. Είχε εξωπραγματικά αθλητικά προσόντα και τελικά το 1996 έφτασε μέχρι και τους τελικούς, χάνοντας μόνο από τους Μπουλς του Τζόρνταν. Ο έξι φορές All Star παίκτης έβγαλε πάνω από 90 εκ. δολάρια στην καριέρα του κι όλα μα όλα τα έκανε φύλλο και φτερό. Το σεξ και τα ναρκωτικά ήταν τα μεγάλα του πάθη κι αυτά που του στέρησαν τελικά τα πάντα. Έχει επτά παιδιά με έξι διαφορετικές γυναίκες, γεγονός που επίσης του στέρησε πολλά χρήματα. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως αν τελικά ο Κεμπ με τους Σόνικς είχε κερδίσει τους τελικούς κόντρα στον Τζόρνταν η ζωή του θα είχε εντελώς διαφορετική πορεία, δεδομένου πως φίλοι του δηλώνουν την κατάρρευσή του από την απώλεια του τίτλου κι έπειτα. 

06. Γκίλμπερτ Αρίνας 

Γνωστός κι ως “πράκτορας μηδέν” για τους πολλούς θαυμαστές του. Πλέον έχει γίνει κάτι αστείο στο ΝΒΑ και οι παλιοί εχθροί του τον αποκαλούν “λογαριασμό τράπεζας μηδέν”. Τρεις φορές παίκτης σε all star παιχνίδια, το 2013 που αποσύρθηκε είχε υπογράψει συνολικά συμβόλαια 111 εκ. δολαρίων. Μια ακόμα ιστορία με πολλά παιδιά που απαιτούν διατροφή. Η πρώην σύζυγός του Λάουρα Γκόβαν μετά από δικαστήριο οικειοποιήθηκε περίπου το 30% της περιουσίας του, ενώ το δικαστήριο επιδίκασε 20.000 δολάρια το μήνα διατροφή. Ο Αρίνας ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες πως είχε εθισμό με τον τζόγο αλλά και με τα αθλητικά παπούτσια αφού κάποια στιγμή είχε αγοράσει περίπου 2.000 ζευγάρια. Πλέον αν και δεν αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα ωστόσο θεωρείται ένας από τους πιο φτωχούν παλαίμαχους στο ΝΒΑ. 

05. Λατρέλ Σπρίουελ 

Αν κάποιος μπορεί να συναγωνιστεί στις τρέλες και στην άστατη ζωή τον Ρόντμαν στο ΝΒΑ είναι μόνο ένας: Ο Λατρέλ Σπρίουελ. Είναι εκείνος που πήγε να πνίξει τον ίδιο του τον προπονητή κατά την διάρκεια αγώνα, κάτι τέτοιες λάθος αποφάσεις φέρεται να πήρε και με την διαχείριση των χρημάτων του. Έλαβε 100 εκ. δολάρια σε όλη του την καριέρα πριν αποσυρθεί το 2005. Αναγκάστηκε να πουλήσει τις δύο βίλες του και τα σκάφη που είχε αποκτήσει για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα και να επιζήσει. 

04. Σκότι Πίπεν 

Σίγουρα είναι ένας από τους πιο αδικημένους οικονομικά παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, δεδομένου ότι αθλητές πολύ κατώτερου επιπέδου από εκείνον την ίδια εποχή με αυτόν έπαιρναν ακόμα και τριπλάσια συμβόλαια από αυτό που είχε υπογράψει με τους Μπουλς. Ανήκει στην κορυφαία 50άδα στην ιστορία του ΝΒΑ κι όμως έφτασε να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πήρε έξι πρωταθλήματα με το Σικάγο την δεκαετία του ’90. Πριν τελειώσει την καριέρα του το 2008 είχε μαζέψει σε συμβόλαια 120 εκ. δολάρια. Ακόμα κι έτσι όμως, ήταν ένα καλό ποσό για να ζήσει μια πολυτελέστατη ζωή. Ο Σκότι όμως, έκανε τη μία λάθος επιλογή μετά την άλλη. Μία από αυτές ήταν η αγορά ενός αεροσκάφους τύπου τζετ για 4 εκ. δολάρια. Επίσης είχε έναν οικονομικό σύμβουλο που αποδείχθηκε μεγάλος απατεώνας και εξέτισε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων. Ο Πίπεν έχασε λεφτά από “φίλους” που είχαν αναλάβει να επενδύσουν γι αυτόν και γενικά ήταν το “εύκολο θύμα”. 

03. Αντουάν Ουόκερ 

Φαρμακερό σουτ και χορευτικές κινήσεις, αυτός ήταν ο Αντουάν Ουόκερ σαν παίκτης. Μαζί με τον Πολ Πιρς ήταν οι απόλυτοι άρχοντες των Σέλτικς στο ξεκίνημα του μιλένιουμ. Πήρε 110 εκ δολάρια, πριν αποσυρθεί το 2012. Η τύχη όμως που είχαν αυτά τα χρήματα δεν ήταν και τόσο καλή. Το 2000 και το 2007 έπεσε θύμα ληστείας, επίσης υπέγραφε υπέρογκα ποσά σε επιταγές για λόγους που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει και κάποια στιγμή ήρθε κι η χρεοκοπία. Πλέον δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα οικονομικά σαν αναλυτής παρά σαν παίκτης. Ο Ουόκερ ωστόσο ανήκει σε κατηγορία χρεοκοπημένων παικτών που δεν έμειναν κάτω, αλλά που σηκώθηκαν και προσπαθούν ξανά να φτιάξουν την ζωή τους. 

02. Ρικ Μαχόρν

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 μαζί με τον Λαμπίρ ήταν οι πιο μεγάλοι ξυλοφορτωτές του ΝΒΑ. Έπαιζε πολύ δυνατά ως αντιαθλητικά κι αυτό τον έκανε απαραίτητο για ομάδες που λαχταρούσαν άμυνα. Την περίοδο 1989-90 ήταν μέλος των “Bad Boys” του Ντιτρόιτ. Αποσύρθηκε το 1999 και μέχρι τότε είχε όλα τα λεφτά του… κόσμου. Από εκεί και πέρα όμως, άρχισαν οι… βλακείες. Μέχρι το 2010 είχε προλάβει να χρεοκοπήσει. Αναγκάστηκε να πουλήσει το δακτυλίδι του πρωταθλητή. Η πιο ακραία φήμη που έχει ακουστεί είναι πως δεν είχε να πληρώσει 55 δολάρια σε μια βιβλιοθήκη για βιβλία που είχε καθυστερήσει να επιστρέψει. 

01. Άλαν Άιβερσον

Είναι στενάχωρο να θυμάσαι τι έχει κάνει ο “Answer” στο γήπεδο και πως πλέον δυσκολεύται να τα βγάλει πέρα. Πέταξε στον αέρα 200 εκ δολάρια από συμβόλαια που υπέγραψε στην καριέρα του. Κυριολεκτικά τα έχασε όλα! Χωρισμένος με παιδί κουβαλάει μια τεράστια διατροφή στις πλάτες του. Πούλησε 4,5 εκ. δολάρια το σπίτι του στην Ατλάντα και πλέον παίζει στην big 3 μονά 3 on 3 υπό την αιγίδα του ΝΒΑ που ξεκίνησε το 2017. Ο Άιβερσον είναι με διαφορά ο καλύτερος και πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ που έπαθε οικονομική καταστροφή. Ακόμα και όταν κατάντησε να παίζει στην Τουρκία για μερικά ψιλά δεν μπόρεσε να ορίσει μια ευθεία γραμμή στην ζωή του.    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.