Εσπασε το ρόδι ο Ηλυσιακός

Την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα πέτυχε ο Ηλυσιακός, με σκορ 82-70, επί του Πανελληνίου.

Το «Χαλκιοπούλειο» δε φάνηκε ούτε αυτή τη φορά. γούρικο για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Οι παίκτες του Φλεβαράκη τους. πήραν τον αέρα και με τον Αλέξη Κυρίτση να πρωτοστατεί και να κάνει. πάρτι στο καλάθι του αντιπάλου και να φτάνει στους 27 πόντους, το «διπλό» ήρθε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση.

Δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας. Υπερέχοντας στα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δύο πόντων και τρέχοντας σερί 5-0 έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 27-16. παράλληλα, έχοντας και τον έλεγχο των ριμπάουντ, δυσκόλευε αρκετά τον αντίπαλο του. Με τους Ξανθόπουλο, Κράμπεχοφτ και Σμιθ όμως, οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεση τους και πλησίασαν και πήραν και προβάδισμα δύο ποντων (43-41 ημ.).

Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας, ήταν υπομονετικοί και πιο σοβαροί και αν και δεν κατάφερναν να σταματούν τον Κυρίτση, έβρισκαν άλλες λύσεις. Κυρίως μέσω του νεοαποκτηθέντα Στίβεν Σμιθ, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι μέσα στα καλάθια της ομάδας των Ηλυσίων και στην επίθεση, αλλά και στον τομέα των ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπάξτερ άρχισε να απαντά (50-50) και στη συνέχεια ανέλαβε πάλι ο Κυρίτσης. Ο Έλληνας γκαρντ είχε βγάλει το όπλο του και όσο και αν προσπαθούσε ο Ούντριχ να. απαντήσει, υπήρχαν φορές που δεν τα κατάφερνε και οι «Ολυμπιονίκες» έχαναν πολύτιμο έδαφος.

Με ένα φαρμακερό τρίποντο ο Τόντιτς έκανε το 69-76, ο Μπάξτερ συνέχισε (70-80), ο Μπέιλι αστόχησε ξανά σε τρίποντο (όπως έκανε νωρίτερα ο Ούντριχ) και με δύο εύστοχες βολές ο Κυρίτσης έγραψε το τελικό 70-82.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 43-41, 58-60, 70-82

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 6, Παπαμακάριος 2, Μπέιλι 10(1), Κράμπενχοφτ 7(1), Σμιθ 13(1), Σκλάβος 6(1), Ούντριχ 11, Όστοϊτς 10, Κολώκας, Κομποδιέτας 5.
 
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καρύδας 6, Ουέμπ, Κυρίτσης 27(1), Χατζής 2, Παπαντωνίου, Κανονίδης, Τόντιτς 14(2), Κασελάκης 8, Μπάξτερ 18(1), Γαλιώτος 7.

 Αννα Δοκμετζίογλου

 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.