Μικρότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο λόγω μπάσκετ

Κατά οκτώ χιλιάδες αναμένεται να μειωθεί η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ώστε να χωρέσει στο ίδιο οικόπεδο και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
Δημοσίευση: 30/07/2019 - 08:18
Κατά οκτώ χιλιάδες αναμένεται να μειωθεί η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ώστε να χωρέσει στο ίδιο οικόπεδο και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση για την κατασκευή του κλειστού γηπέδου στο ίδιο οικόπεδο είναι οριστική, καθώς η ομάδα εργασίας των “πράσινων” με τον Δήμο Αθηναίων κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως θα υπάρξουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αν επιλεγεί η λύση του όμορου οικοπέδου. 

Οι εγκαταστάσεις των “πράσινων” θα πρέπει να δημιουργηθούν μέσα σε 47 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ στο οικόπεδο θα πρέπει να παραμείνει το 70% πρασίνου, το οποίο προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα του 2013. Η μόνη λύση για να χωρέσει το γήπεδο μπάσκετ, ήταν η μείωση της χωρητικότητας του ποδοσφαιρικού γηπέδου από τις 40 στις 32 χιλιάδες θεατές και η μείωση των εμπορικών χρήσεων. Το νέο κλειστό θα έχει χωρητικότητα 14 χιλιάδες θεατές.