Το κίνητρο και η τιμή του Περπέρογλου

Ο Στράτος Περπέρογλου ο οποίος επέστρεψε σιδερένιος στα παρκέ δηλωσε ότι είναι ανοιχτός στην πρόσκληση της εθνικής ομάδας.
Δημοσίευση: 12/01/2012 - 10:57
Ο Στράτος Περπέρογλου ο οποίος επέστρεψε σιδερένιος στα παρκέ δηλωσε ότι είναι ανοιχτός στην πρόσκληση της εθνικής ομάδας. Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στον Sentra 103,3 για την επανεμφάνισή του και τις προοπτικές του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν: Είπε:

Για την επιστροφή του, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε:
«Πέρασε ένα πολύ δύσκολο διάστημα, τώρα όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν, γύρισα και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Ελπίζω από παιχνίδι σε παιχνίδι να τα πηγαίνω καλύτερα και πιο άνετα και να γίνομαι πιο δυνατός».

Γι αυτό που βίωσε με το πρόβλημά του:
«Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρό ήταν, αλλά το πιο δύσκολο ήταν να βρεις το κίνητρο να δουλέψεις κάθε μέρα για να μπορέσεις να είσαι όσο γίνεται πιο έτοιμος, όταν ξεπεραστεί το πρόβλημα».

Για το αν πέρασε από το μυαλό ότι υπήρχε περίπτωση να μην ξαναπαίξει μπάσκετ:
«Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, αλλά ξέρω ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Πιστεύω ότι έχω μπροστά μου αρκετά χρόνια να παίξω μπάσκετ, αλλά μετά από αυτό που έγινε κατάλαβα ότι υπάρχει και ημερομηνία λήξης. Οπότε, όσα χρόνια μου δώσει ο Θεός να παίξω, θέλω να το ευχαριστηθώ».

Για το παιχνίδι με τον Κολοσσό:
«Ο Κολοσσός διαθέτει πολύ καλή ομάδα, παίζει γρήγορο μπάσκετ και προσπαθεί να βγάλει αιφνιδιασμό ακόμη και μετά από καλάθι. Εμείς δεν είμαστε καλοί στο «transition game», αλλά από την άλλη είμαστε καλοί στο πέντε εναντίον πέντε, τους κρατήσαμε χαμηλά και αυτό έπαιξε ρόλο».

Για το top 16 της Ευρωλίγκας:
«Για να πετύχουμε τους στόχους μας, πρέπει όλοι να δώσουμε το 100%. Στηριζόμαστε πολύ στην ομαδική δουλειά και από κάποιο σημείο και μετά ανεβάζουμε στροφές. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο και μετά θα πάμε στο Μιλάνο για να κάνουμε μια καλή αρχή. Στον όμιλο που είμαστε όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Ελπίζω να είμαστε δυνατοί για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το ρόλο που παίζει στη βελτίωση της ομάδας, η εμπειρία και η προσωπικότητά της:
«Πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η προσωπικότητα. Κάθε χρόνο από κάποια περίοδο και μετά παίζουμε καλύτερα. Στα κρίσιμα παιχνίδια υπάρχει επιπλέον κίνητρο κι όλοι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ωστόσο, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες και ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς για να τα καταφέρουμε».

Για το ενδεχόμενο να κληθεί και πάλι στην Εθνική:
«Όπως είπα, αυτό που προέχει είναι η υγεία μου και από εκεί και πέρα, αν με καλέσει ο προπονητής στην προετοιμασία, θα είναι τιμή για μένα να παίξω σε ένα προολυμπιακό και σε μια Ολυμπιάδα».