Μέξας: «Διαφορετικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός»

Ο Κώστας Μέξας στάθηκε στην προσπάθεια του ΚΑΟΔ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα για την Basket League υποστηρίζοντας και τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Δημοσίευση: 16/03/2015 - 21:35

Ο Κώστας Μέξας στάθηκε στην προσπάθεια του ΚΑΟΔ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα για την Basket League υποστηρίζοντας και τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Έλληνα προπονητή:

«Ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολο, ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα διαφορετικού επιπέδου από μας. Παρόλα αυτά προετοιμαστήκαμε καλά, αλλά δεν ήμασταν αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι σε κάποια σημεία του παιχνιδιού για να εκμεταλλευτούμε τα λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Είναι αλήθεια όταν ήρθαν συγκεντρωμένοι, δεν μπήκαν χαλαρά στο παιχνίδι και αυτό φαίνεται από τον χρόνο συμμετοχής των βασικών κι όταν είναι και σε καλή μέρα ο Διαμαντίδης τα πράγματα για την αντίπαλη άμυνα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Έτσι ήταν και για μας σήμερα» είπε ο Κώστας Μέξας και πρόσθεσε «Υπήρχαν και στιγμές που ήμασταν και συγκεντρωμένοι και επιθετικοί και στην άμυνα και στην επίθεση και φτάναμε κοντά στο σκορ, αλλά στο τέλος δεν αντέξαμε. Σε αυτά τα ματς αν δεν βάλεις και μεγάλα σουτ σε συγκεκριμένες στιγμές του παιχνιδιού είναι πολύ δύσκολο. Χάσαμε δίκαια αλλά τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια, πάλεψαν και το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μια συνέχεια των τελευταίων εμφανίσεων, που ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Το ζητούμενο πλέον είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο. Παίζουμε τώρα με τον Ολυμπιακό και μετά έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Ελευσίνα εδώ, το οποίο είναι ίσως το πιο σημαντικό της χρονιάς».

Ο Ντάρελ Χάρις, από τη μεριά του, δήλωσε: «Έγινε ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, που δεν σταμάτησαν να συναγωνίζονται και να μάχονται. Στο τέλος η ευστοχία που είχε ο Παναθηναϊκός ήταν αυτή που έκρινε και το παιχνίδι και τους έδωσε τη νίκη. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ένταση στις προπονήσεις και ο ένας να πιέζει τον άλλον σαν συμπαίκτες για να γινόμαστε καλύτεροι».