Αποκαλύφθηκε η νέα Ferrari F14T (video)

Με αρκετές εξωτερικές και εσωτερικές διαφοροποιήσεις, παρουσιάστηκε η νέα Ferrari, η οποία στοχεύει στην κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος τη νέα σεζόν.

Με αρκετές εξωτερικές και εσωτερικές διαφοροποιήσεις, παρουσιάστηκε η νέα Ferrari, η οποία στοχεύει στην κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος τη νέα σεζόν. Η F14T, όπως ονομάζεται το νέο μονοθέσιο της «σκουντερία» και το οποίο προέκυψε από σχετική ψηφοφορία στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής ομάδας, έχει νέα αεροτομή, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Οι μηχανικοί της «σκουντερία» προχώρησαν στην κατασκευή νέας αεροτομής, αρκετά πιο φαρδιάς από αυτές που παρουσίασαν οι άλλες ομάδες. Παράλληλα, το καθιερωμένο κόκκινο χρώμα, φέτος θα μειωθεί, αφού επιλέχθηκε το πίσω μέρος του μονοθεσίου, καθώς επίσης και το κάτω, να βαφτούν μαύρα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε μετά την παρουσίαση: «Νομίζω πως ο Μίχαελ Σουμάχερ πήρε το πρωτάθλημα στον πέμπτο του χρόνο στη Ferrari. Κι εγώ μπαίνω τώρα στον πέμπτο μου χρόνο, οπότε ελπίζω να πετύχω το ίδιο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κάποιες ευκαιρίες και ειδικά το 2010 και το 2012 φτάσαμε πολύ κοντά στον τίτλο. Ελπίζω φέτος να τα καταφέρουμε».

Σχετικά με την παρουσία του Κίμι Ραϊκόνεν στη «σκουντερία» τόνισε: «Πιστεύω πως θα είμαστε και στην πράξη τόσο δυνατό δίδυμο όσο στη θεωρία. Και οι δυο μας έχουμε επιτυχίες στην καριέρα μας. Θα δούμε πώς θα τα πάμε. Πιστεύω πως μπορούμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα στη Ferrari. Είναι στο χέρι μας».

Επίσης, ο Ισπανός πιλότος τόνισε για τους νέους κανονισμούς: «Οι αλλαγές στους κανονισμούς και τα μονοθέσια θα επιφέρουν κάποιες τροποποιήσεις στον τρόπο που οδηγούμε και θα χρειαστεί προσαρμογή. Ανυπομονώ να ανακαλύψω αυτή τη νέα μορφή της Formula 1».

Από την πλευρά του, ο Φινλανδός πιλότος τόνισε: «Χαίρομαι που επέστρεψα στη Ferrari. Ο στόχος προφανώς είναι ο ίδιος, να κερδίσουμε αγώνες και πρωταθλήματα. Ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρουμε, αλλά σίγουρα ο στόχος είναι το καλύτερο δυνατό. Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, ειδικά από τους νέους κανονισμούς και το πώς θα προσαρμοστεί κάθε ομάδα σε αυτούς. Θεωρώ πάντως πως τόσο εγώ όσο και ο Αλόνσο είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοί να τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια, τόνισε για τον Αλόνσο: «Θα ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Δεν έχει σημασία που θα είμαστε στην ίδια ομάδα. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και ξέρουμε τι περιμένει η ομάδα από μας. Γίνεται πολλή κουβέντα για προβλήματα και διάφορα άλλα, αλλά μέσα στην ομάδα μας το αίσθημα είναι καλό».

Τέλος, ο Λούκα Ντι Μοντεζέμολο, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Είμαι χαρούμενος που έχουμε τον Κίμι πίσω, νομίζω ότι ο Κίμι ήταν ο τελευταίος που κέρδισε τον τίτλο με εμάς, όπως και τον Φερνάντο που έχει κάνει φανταστικές σεζόν τα τελευταία χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα της Ferrari. Έχω εμπιστοσύνη στον νέο μας τεχνικό διευθυντή, Τζέιμς Άλισον, όπως και στη δουλειά των μηχανικών μας όσον αφορά τον κινητήρα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος. Όποτε έχουμε νέους κανονισμούς είναι δύσκολο να ξέρουμε από πριν ποια ομάδα είναι ανταγωνιστική και ποια όχι. Στόχος μας είναι να βρεθούμε στην κορυφή από νωρίς και βλέπω ότι αυτό είναι πρόθεση όλων».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.