Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γ. 1-2

Wembley | 25 Μαΐου 17:00
Manchester City Manchester City
ΤΕΛ.
1 - 2
Manchester United Manchester United

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γ. 1-2: «Κόκκινη» εκδίκηση! (highlights)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ίσως στο last dance του Τεν Χαχ, κέρδισε τη Σίτι με γκολ των Γκαρνάτσο και Μέινου, πληρώνοντας τη συμπολίτισσα με το ίδιο νόμισμα για την περσινή ήττα και κατακτώντας το Κύπελλο Αγγλίας για 13η φορά!

Ίσως οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είδαν αυτή την ομάδα, με αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον προπονητή, για τελευταία φορά μαζί. Αν όντως γίνει, τότε η ύστατη ανάμνηση μίας πικρής χρονιάς, θα είναι γλυκιά.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», με μεγάλη νίκη στο Γουέμπλεϊ, με 2-1 επί της συμπολίτισσας Σίτι, πήραν εκδίκηση για την περσινή ήττα, εμπόδισαν το νταμπλ – νταμπλ της γειτόνισσας και έκλεισαν τη σεζόν με τίτλο, αλλά και εισιτήριο για την Ευρώπη, κάτι που δεν είχαν κάνει από το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, βραχυκύκλωσε με έξυπνη τακτική τα όπλα αυτής του Πεπ Γκουαρδιόλα και καθάρισε το ματς με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, από Γκαρνάτσο και Μέινου. Η πρωταθλήτρια, είχε ευκαιρίες στο β’, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και παρά το γκολ του Ντοκού στο 87′, υπερασπίστηκε επιτυχημένα, μόνο έναν από τους τρεις τίτλους που κατέκτησε πέρσι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφτασε τους 13 τίτλους στο FA Cup και πλησίασε στον έναν την πολυνίκη Άρσεναλ. Το αν αυτό, θα σταθεί αρκετό για να δώσει αλλη μία ευκαιρία στον Τεν Χαχ, ή αν ο Oλλλανδός θα έχει την τύχη του συμπατριώτη του, Κυπελλούχου, Λουί Φαν Χάααλ το 2016, θα φανεί προσεχώς.

Ένα δώρο και μία γκολάρα!

H Γιουνάιτεντ μπορεί να μη είχε την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν όμως άκρως συγκεντωμένη και διαβασμένη, αντίθετα με τη Σίτι, που έδειχνε να επαναπαύεται στις δάφνες του τέταρτου σερί πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Τεν Χαχ, αμυντικά έκλεισε όλους τους διαδρόμους και απειλήθηκε ελάχιστα, μια και οι Χάαλαντ και Ντε Μπράινε, δεν…βρέθηκαν ποτέ. Επθετικά, με τον Φερνάντες ως προωθημένο, τους τρομερούς Γκαρνάτσο-Μέινου να κινούνται σε όλο το πλάτος του γηπέδου και τον Ράσφορντ να βοηθά, μπέρδεψε την άμυνα της Σίτι και χτύπησε δύο φορές στις αντεπιθέσεις.

Στο 9′, η Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Φερνάντες κινήθηκε παράλληλα με την περιοχή και έδωσε δεξιά στον Γκαρνάτσο, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ορτέγκα μπλόκαρε.

Στο 25′ η Σίτι είχε τη πρώτη υποψία φάσης, με τον Κόβατσιτς από δεξιά να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει επικίνδυνα, αλλά χωρίς να βει συμπαίκτη.

Στο ημίωρο όμως, η Γιουνάιτεντ κατάφερε το πρώτο χτύπημα, χάρη σε γκολ – δώρο της «γαλάζιας» άμυνας: σε μακρινή μπαλιά, ο Ορτέγκα βγήκε εκτός περιοχής για να διώξει, όμως ο Γκβάρντιολ που δεν το περίμενε, πέρασε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακά του και ο Γκαρνάτσο σκόραρε στην κενή εστία!

Στο 37′, ένα μακρινό σουτ Μπ. Σίλβα κατέληξε εύκολα στα χέρια του Ονανά, ενώ στο 38′, ο Ράσφορντ προειδοποίησε σκοράροντας στην κόντρα μετά από μπαλιά του Γκαρνάτσο, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ένα λεπτό αργότερα όμως, η Γιουνάιτεντ έκανε το 2-0 με ένα υπέροχο ομαδικό γκολ, που θα ζήλευε και η Σίτι στα καλύτερά της: ξεκινώντας αντεπίθεση κάτω από το κέντρο, Μέινου και Φερνάντες συνδυάστηκαν, ο Ράσφορντ άλλαξε υπέροχα για τον Γκαρνάτσο, αυτός βρήκε τον Φερνάντες, που έβγαλε στη μικρή περιοχή για τον Μέινου, ο οποίος εκτέλεσε με πλασέ!

Η Σίτι τελείωσε το ημίχρονο με μόλις τρεις τελικές…

Η αντεπίθεση έμεινε μισή

Στο β’, ο Γκουαρδιόλα, άλλαξε σύστημα, παίζοντας με τρεις στόπερ και τον Στόουνς στο κέντρο, ενώ έκανε τρεις αλλαγές μέχρι το 60′, ρίχνοντας Ακάντζι, Ντοκού και Άλβαρες.

Η Σίτι βελτιώθηκε κάπως και στο 55′ ο Χάαλαντ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε με χώρο δεξιά στην περιοχή και εξαπέλυσε κεραυνό, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ουόκερ επιχείρησε δυνατό σουτ από μακριά, αλλά ο Ονανά έδιωξε με εντυπωσιακή εκτίαξη στην αριστερή του γωνία.

Στο 64′, ο Φόντεν έβγαλε με υπέροχη κάθετη μπαλιά τετ-α-τετ τον Άλβαρες, που έστειλε την μπάλα άουτ με κάκιστη εκτέλεση.

Στο 68′ από την άλλη, ο Γκαρνάτσο υποχρέωσε τον Ορτέγκα σε επέμβαση, με δυνατό σουτ δεξιά στην περιοχή.

Η Σίτι, δυσκολευόταν πολύ να μπει στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, ωστόσο ακόμα και στο 77′ που ο Ουόκερ βρήκε νέο σουτ από μακριά, ο Ονανά είχε τη λύση.

Ο Καμερουνέζος όμως, δεν έκανε το ίδιο και στο 87′, βάζοντας με λάθος τη συμπολίτισσα ξανά στο παιχνίδι: ο Ντοκού βρέθηκε εκτός περιοχής και αριστερά, έκανε το συρτό σουτ με το δεξί, ο Ονανά άργησε να αντιδράσει στη δεξιά του γωνία και έγινε το 2-1.

Όμως, η ομάδα του Τεν Χαχ, ίσως στον «τελευταίο χορό» της, διαχειρίστηκε το υπόλοιπο και σήκωσε το πολύτιμο τρόπαιο, κερδίζοντας εισιτήριο για ομίλους του Εuropa League και στέλνοντας την Τσέλσι στο UEFA Europa Conference League και τη Νιούκαστλ εκτός Ευρώπης…

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 1-2

Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας 2023-24, Γουέμπλεϊ, Λονδίνο

Γκολ: 87′ Ντοκού – 30′ Γκαρνάτσο, 39′ Μέινου
Κίτρινες: Μέινου
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Μάντλι

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα – Ουόκερ, Στόουνς, Ακέ (46′ Ακάντζι), Γκβάρντιολ – Ρόδρι, Κόβατσιτς (46′ Ντοκού) – Σίλβα, Ντε Μπράινε (56′ Άλβαρες), Φόντεν – Χάαλαντ.

Mάντσεστερ Γ.: (Τεν Χαχ): Ονανά – Ουάν – Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73′ Έβανς), Ντάλοτ – Άμπραμπατ, Μέινου – ΜακΤόμινεϊ (90+3′ Μάουντ), Γκαρνάτσο (90+3′ Λίντελοφ), Ράσφορντ (74′ Χόιλουντ) – Φερνάντες.


ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.