Η μέρα που δάκρυσε το Μαρακανά


Το Μουντιάλ του 1938 ήταν το τελευταίο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επέστρεψε στα γήπεδα 12 χρόνια μετά. Το 1950. Οικοδέσποινα ήταν η Βραζιλία. Δεν υπήρξε διαδικασία επιλογής της διοργανώτριας χώρας καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής υπήρξε η μόνη που εκδήλωσε ενδιαφέρον. Πράγμα λογικό. Η Ευρώπη ήταν διαλυμένη τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο υποδομών από τον πενταετή Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο...
Δημοσίευση: 16/07/2019 - 08:56

Το Μουντιάλ του 1938 ήταν το τελευταίο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επέστρεψε στα γήπεδα 12 χρόνια μετά. Το 1950. Οικοδέσποινα ήταν η Βραζιλία. Δεν υπήρξε διαδικασία επιλογής της διοργανώτριας χώρας καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής υπήρξε η μόνη που εκδήλωσε ενδιαφέρον. Πράγμα λογικό. Η Ευρώπη ήταν διαλυμένη τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο υποδομών από τον πενταετή Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πληγές παρέμεναν ανοιχτές. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να διαγράψει από μέλος της τη Γερμανία. 

Στο Μουντιάλ του 1950 τα φώτα ήταν στραμμένα στη Βραζιλία ήδη πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Η Σελεσάο ήταν μια μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη και φυσικά δεν υπήρχε τίποτα που να θέλει περισσότερο από το να κατακτήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και να αποδείξει του λόγου το αληθές μπροστά στους Βραζιλιάνους. 

Για να το κάνει αυτό χρειαζόταν τον κατάλληλο χώρο. Έτσι δημιούργησε το ναό: «Η Βραζιλία έχει πια το μεγαλύτερο και τελειότερο στάδιο του κόσμου, το οποίο εξυμνεί τις ικανότητες του λαού της». Ο λόγος φυσικά για το Μαρακανά. 

Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα του Tvxs.gr για το Παγκόσμιο Κύπελλο


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr