Η Blizzard κάνει ‘εκτίμηση των επόμενων κινήσεων’ πάνω στην αντιπαράθεση για το Χονγκ Κονγκ

Η κοινότητα είναι αντίθετη με την απόφαση της Blizzard.Η Blizzard προσπαθεί να βρει την επόμενή...

Η κοινότητα είναι αντίθετη με την απόφαση της Blizzard.

Η Blizzard προσπαθεί να βρει την επόμενή της κίνηση, έπειτα από την μαζική κατακραυγή που ακολούθησε μετά την τιμωρία επαγγελματία eSport παίκτη του Hearthstone από το Χονγκ Κονγκ. Fans, παίκτες, εξέχουσα μέλη της βιομηχανίας, ακόμα και νομοθέτες, κριτίκαραν την Blizzard μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Σε σύντομη δήλωση στο Engadget, εκπρόσωπος της Blizzard είπε πως η εταιρεία “αξιολογεί αυτή τη στιγμή την κατάσταση”, μετά την απόφασή της να τιμωρήσει για έναν χρόνο τον παίκτη Hearthstone, Ng Wai “Blitzchung” Chung, ο οποίος εξέφρασε δημόσια της υποστήριξή του για τις διαδηλώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στο Χονγκ Κονγκ.

Στις 6 Οκτωβρίου, ο Chung έδωσε συνέντευξη στην Ταϊβανέζικη ομάδα streaming του Hearthstone, έπειτα από τη νίκη του εις βάρος άλλου παίκτη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Chung φορούσε μία μάσκα ως ένδειξη στήριξης στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, προτού φωνάξει σε ζωντανή σύνδεση “Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ, επανάσταση της γενιάς μας!”

Η μετάδοση διακόπηκε γρήγορα και οι δύο σχολιαστές από την Ταϊβάν έσκυψαν κάτω από τις οθόνες τους για να αποφύγουν οποιαδήποτε σχέση με τον Chung. Ωστόσο, στις 8 Οκτωβρίου η Blizzard ανακοίνωσε ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα ενάντια στον Chung για παράβαση των Κανόνων παράγραφος 6.1 (o):

“Συμμετοχή σε οποιαδήποτε ενέργεια που, κατά τη διακριτική ευχέρεια της Blizzard, σας φέρνει σε δημόσια διαμάχη, προσβάλλει ένα τμήμα ή ομάδα πολιτών ή αλλιώς βλάπτει την εικόνα της Blizzard.”

Η Blizzard ανακοίνωσε πως ο Chung θα αφαιρεθεί άμεσα από το τουρνουά Grandmasters, θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τα esports του Hearthstone για 12 μήνες και τα κέρδη του των 10.000$ θα ανακαλεστούν. Επίσης, οι δύο σχολιαστές από την Ταϊβάν, απολύθηκαν.

Μετά την τιμωρία, ο Chung είπε στο IGN: “Περίμενα την απόφαση της Blizzard, νομίζω είναι άδικη, αλλά σέβομαι την απόφασή τους. Δεν μετανιώνω για ο,τι είπα.”

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο για την απόφαση της ήταν έντονες και κατά κύριο λόγο αρνητικές. Οι παίκτες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με την καμπάνια #BoycottBlizzard, ένα κορυφαίος σχολιαστής Hearthstone παραιτήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση της Blizzard και νομοθέτες όπως ο Γερ. Marco Rubio (R-FL) καταδίκασαν την απόφαση της Blizzard.

Η Blizzard παραμένει σχετικά σιωπηλή στο θέμα έπειτα από την ανακοίνωση της τιμωρίας του Chung, αλλά μέσα σε λίγες μόνο μέρες το θέμα έχει δημιουργήσει τεράστια κρίση για την Blizzard. Μένει να δούμε τι θα επακολουθήσει κι αν η Blizzard είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι για το όλο θέμα.


Ο Mike είναι το “μαντρόσκυλο” του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.