Αποχώρησε ο επικεφαλής σχεδιασμού του Atari VCS

Ο αρχιτέκτονας του συστήματος αποχωρεί έπειτα από έξι μήνες άνευ πληρωμής.Μία νέα αναφορά...

Ο αρχιτέκτονας του συστήματος αποχωρεί έπειτα από έξι μήνες άνευ πληρωμής.

Μία νέα αναφορά αποκάλυψε πως ο αρχιτέκτονας του συστήματος για την retro κονσόλα της Atari, το Atari VCS, εγκατέλειψε το project έπειτα από ισχυρισμό ότι η εταιρεία δεν τον έχει πληρώσει για έξι μήνες.

Ο αρχιτέκτονας του Atari, Rob Wyatt, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας Xbox, δήλωσε στο (The) Register πως εγκατέλειψε το project της Atari την περασμένη εβδομάδα. “Από την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, παραιτήθηκα επίσημα από αρχιτέκτονας του Atari VCS,” είπε ο Wyatt στον τύπο.

Σύμφωνα με τον Wyatt, η συμβουλευτική του εταιρεία σχεδιασμού (Tin Giant) δεν έχει πληρωθεί για τιμολόγια που χρονολογούνται έξι μήνες πριν. “Ως μικρή εταιρεία, είμαστε τυχεροί που επιζήσαμε τόσο καιρό”, λέει ο Wyatt.

Η κατάσταση του Atari VCS είναι επίσης σκοτεινή. Ο Wyatt λέει πως η ομάδα του έλαβε, τον περασμένο μήνα, μόνο μία πρωτότυπη μητρική πλακέτα και πως η ομάδα του ήταν στη διαδικασία του debugging, προτού χωρίσουν οι δρόμοι τους με την Atari. Η Surfacelink, μία ακόμα εταιρεία που προσέλαβε η Atari, είναι αυτή που φημολογείται ότι ανέλαβε τη συνέχεια του project από την Tin Giant.

Σε δήλωση στο IGN, εκπρόσωπος της Atari λέει πως το Atari VCS είναι ακόμα ενεργό ως project: “Το Atari VCS προχωράει σύμφωνα με τον προ-ανακοινωθέν προγραμματισμό.” Η Atari λέει πως μπορεί κάποιος να δει τα updates πάνω στο project στο Medium.

Σε ο,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Wyatt για απλήρωτα τιμολόγια, η Atari προχώρησε στην εξής δήλωση: “Είναι πολιτική της Atari να μην σχολιάζει σε μεμονωμένα περιστατικά που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, το μόνο που θα πούμε είναι πως το project του Atari VCS ήταν πάντα ομαδική δουλειά και η επιτυχία του δεν ήταν και δεν θα είναι εξαρτώμενη από κάποιο άτομο ή συνεργάτη.”

Το Atari VCS ανακοινώθηκε το 2017 και φέτος έγινε διαθέσιμο για προ-παραγγελία. Το Atari VCS δεν είναι retro κονσόλα όπως τα NES ή SNES Mini. Αντ’ αυτού, το Atari VCS θα αντλεί έμπνευση από το Atari 2600, αλλά θα τρέχει σύγχρονα games.

Η Atari είπε πως το Atari VCS θα φοράει έναν custom επεξεργαστή AMD σε Linux και θα υποστηρίζει ανάλυση 4Κ, HDR και 60fps. Το Atari VCS θα παίζει και κλασσικά παιχνίδια, χάρη σε κάτι που ακούει στο όνομα Atari Vault, το οποίο θα έρχεται προ-εγκατεστημένο με 100 παιχνίδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Atari VCS δέχεται πυρά. Στο GDC 2018 η μονάδες Atari VCS που ήταν διαθέσιμες για τον τύπο δέχτηκαν πυρά, επειδή ήταν κατά κύριο λόγο για επίδειξη, κάτι για το οποίο η Atari δήλωσε πως “αυτός ήταν ο σκοπός των μονάδων εξαρχής”.

“Παραμένουμε αισιόδοξοι για το Atari VCS καθώς όλη η ομάδα εργάζεται επιμελώς για να πραγματοποιήσει το όραμά της σύμφωνα με το σχέδιο”, λέει η Atari. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια της για περισσότερες hands-on παρουσιάσεις στον τύπο, αυτό το φθινόπωρο.


Ο Mike είναι το “μαντρόσκυλο” του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.