Πρωτοσέλιδο στους New York Times το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Εκτενές πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για την υπόθεση των εξοπλιστικών και τις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα New York Times, που στην ιστοσελίδα της το παρουσιάζει με το χαρακτηριστικό τίτλο "Τόσες πολλές μίζες, που ένας Έλληνας αξιωματούχος δεν μπορεί να τις θυμηθεί όλες".

Εκτενές πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για την υπόθεση των εξοπλιστικών και τις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα New York Times, που στην ιστοσελίδα της το παρουσιάζει με το χαρακτηριστικό τίτλο “Τόσες πολλές μίζες, που ένας Έλληνας αξιωματούχος δεν μπορεί να τις θυμηθεί όλες”.

Ο τίτλος αναφέρεται στην ομολογία του Αντώνη Κάντα ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες δωροδοκήθηκε, ενώ στο άρθρο επισημαίνεται πως η διαφθορά ήταν τόσο εκτεταμένη εντός του ελληνικού Πενταγώνου, που ακόμα και ένας σχετικά χαμηλόβαθμος στην ιεραρχία αξιωματούχος μπορούσε να συγκεντρώσει 19 εκατομμύρια δολάρια, μόλις μέσα σε πέντε χρόνια σε αυτή τη θέση.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας καταγράφεται ότι οι Έλληνες είναι συνηθισμένοι σε ιστορίες διαφθοράς, όμως η δίωξη και οι ομολογίες του κ. Κάντα έχουν δημιουργήσει την ελπίδα ότι επιτέλους είναι η αρχή του τέλους της ασύστολης διαφθοράς που συνέβαλε στη βύθιση της Ελλάδας στην τρέχουσα κρίση της, ενώ σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις του κ. Κάντα πυροδοτούν οργή κυρίως προς τη Γερμανία, καθώς δείχνουν πώς οι κατασκευαστές όπλων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Ρωσία, έδιναν δωροδοκίες ελεύθερα, συχνά μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, ώστε να πουλήσουν στην Ελλάδα οπλισμό που και ήταν πολύ ακριβός για τη χώρα, αλλά και, σε αρκετές περιπτώσεις, ήταν και ελαττωματικός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, το Υπουργείο Άμυνας δεν είναι το μοναδικό υπουργείο όπου υπάρχουν υποψίες για εκτεταμένη διαφθορά, αλλά αποτελεί πρωταρχικό στόχο των ανακριτών, διότι η Ελλάδα προέβη σε μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες μετά το 1996, με αφορμή την ένταση με την Τουρκία για τα Ίμια, στο Αιγαίο.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.