Δάσκαλος έβαλε παιδιά να χαστουκίζουν 8χρονο συμμαθητή τους

Σοκαριστική είναι η καταγγελία ότι ένας δάσκαλος στην Άρτα προέτρεψε τους συμμαθητές ενός 8χρονου αγοριού να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος.
Δημοσίευση: 22/01/2014 - 12:04

Σοκαριστική είναι η καταγγελία ότι ένας δάσκαλος στην Άρτα προέτρεψε τους συμμαθητές ενός 8χρονου αγοριού να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος.

Ο 50χρονος κρατείται από το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιανουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα της Άρτας και θα οδηγηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στον Εισαγγελέα, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα του μαθητή, ο οποίος φοιτεί στη δευτέρα Δημοτικού.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του 8χρονου στους αστυνομικούς, ο δάσκαλος ακινητοποίησε το 8χρονο παιδί της και έδωσε εντολή στους άλλους συμμαθητές του, ένας - ένας να το χαστουκίζουν, ενώ τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας, δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει.

Η διευθύντρια του σχολείου, Κλ. Βασιλείου δήλωσε ότι ο δάσκαλος που έκανε αυτή την ενέργεια έκανε αναπλήρωση ωραρίου της δασκάλας του 8χρονου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Ν. Τριανταφυλλάκης, ο δάσκαλος έχει κινητικά προβλήματα και πάντα βάζει παιδιά να φυλάνε την πόρτα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η "τιμωρία" έγινε επειδή το 8χρονο αγόρι ήθελε να βγει από την τάξη.

Ο κ. Τριανταφυλλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι ο δάσκαλος είχε δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του στο παρελθόν, καθώς υπήρχαν μεμονωμένες καταγγελίες και για άλλα περιστατικά κατά τη θητεία του στο ίδιο σχολείο.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο μικρός μαθητής γύρισε έντρομος το μεσημέρι στο σπίτι του και είπε όλα όσα συνέβησαν στην μητέρα του, η οποία τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Άρτας.

Εκεί, η γνωμάτευση των γιατρών αναφέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο του 8χρονου.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον πατέρα του 8χρονου, που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, τα παιδιά όχι μόνο χαστούκιζαν, αλλά και γρονθοκόπησαν τον συμμαθητή τους, μετά τις εντολές του δασκάλου.

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρτας, Λεωνίδας Γκόρος, δήλωσε ότι, εφόσον το περιστατικό είναι όπως καταγγέλλεται, πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό.

Όπως είπε, η υπόθεση ερευνάται και ήδη έχει ζητήσει λεπτομερή αναφορά από τη διευθύντρια του σχολείου.

Πηγή: www.news.gr