Στουρνάρας σε Ευρωβουλή: Τα βάρη δεν κατανεμήθηκαν ομοιόμορφα

Στις διαφορές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και ειδικά στα ζητήματα - αγκάθια, που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αναμένεται να αναφερθεί σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Στις διαφορές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και ειδικά στα ζητήματα – αγκάθια, που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αναμένεται να αναφερθεί σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Στουρνάρας θα συμμετάσχει στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα απαντήσει σε ερωτήσεις Ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να επαναλάβει πως ο  αντίκτυπος των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόϊκα δεν ήταν ομοιόμορφος στην κατανομή του βάρους μεταξύ των πολιτών και ότι διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι της τρόικας ήταν εκ των πραγμάτων δυσχερής.

Ο ίδιος αναμένεται να εκφράσει την πεποίθηση ότι η σταδιακή αποκατάσταση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και η ικανοποίηση σημαντικών στόχων του προγράμματος, όπως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα ενισχύσουν σταδιακά την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Θα υπογραμμίσει δε την ανάγκη τήρησης των συμπεφωνημένων ώστε μετά την αναγνώριση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat να ακολουθήσει η συμφωνία για την απομείψωση του χρέους.

Οι αναφορές του κ. Στουρνάρα θα γίνουν στον απόηχο των αναφορών του επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος σε επιστολή που απηύθυνε προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο επεσήμανε τις ευθύνες της Ελλάδας για τις καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.