Παπούλιας: Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης μακριά από το μνημόνιο

Ένα βήμα βρίσκεται η χώρα μας για την έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Δημοσίευση: 23/03/2014 - 11:00

Ένα βήμα βρίσκεται η χώρα μας για την έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και το πέρασμα απέναντι, η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το αν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου".

Στο επίκεντρο βρίσκονται όπως ανέφερε "η απασχόληση, η ρευστότητα, ένα κράτος αποτελεσματικό και δίκαιο, με ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας παντού".

"Η εκπλήρωση θεμελιωδών στόχων μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν είναι απλώς μια δυνατότητα, είναι καθήκον απέναντι στη νέα γενιά που αδικήθηκε πολύ από τους μεγαλύτερους", προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην 25η Μαρτίου τόνισε ότι: "μας θυμίζει πώς το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό με ομόνοια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα», προσθέτοντας ότι «η εθνική ανεξαρτησία κατακτήθηκε με θυσίες και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από μια εξέγερση απέναντι σε έναν πανίσχυρο δυνάστη που κατέληξε νικηφόρα χάρη στο ψυχικό μεγαλείο όσων έκαναν το βήμα προς την αιωνιότητα".

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι "η πατρίδα μας πέρασε πολλά από τότε, πολέμους, εμφύλιους σπαραγμούς, χρεοκοπίες» και «σήμερα βρισκόμαστε ανάμεσα στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και στον πυρήνα της ΕΕ έχοντας περάσει τέσσερα δύσκολα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης., για να προσθέσει ότι πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάζονται σκληρά, η κοινωνική συνοχή βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο, ακόμη και η ποιότητα της δημοκρατίας μας θόλωσε.

Πηγή: www.news.gr