Μπουντεσλίγκα… η χρονιά των ρεκόρ

Έχουν περάσει 13 αγωνιστικές στην Bundesliga. Η πανδημία εξαφανίζει το πλεονέκτημα της έδρας, γκολ συνεχίζουν να σημειώνονται και τα ρεκόρ δεν σταματούν. 

Τέλος το πλεονέκτημα της έδρας

Έχουν περάσει 13 αγωνιστικές της Bundesliga και μόνο 37 φορές έχουν νικήσει οι γηπεδούχοι. Αυτό μεταφράζεται σε μόλις 31,6% νίκες γηπεδούχων.

Είναι ιστορικά αρνητικό ρεκόρ στην Γερμανία. Μέχρι την δεκαετία του ’80 το ποσοστό αυτό ήταν στο 54%… στα ’90s έπεσε κάπου ανάμεσα σε 45% και 47% και μετά το 2000 είναι κοντά στο 40%.

Δύο αγωνιστικές φέτος δεν είχαν νίκες γηπεδούχων (4η και 8η) κάτι που έχει συμβεί μόλις τέσσερις φορές στην ιστορία πριν την φετινή χρονιά και ποτέ μέσα στην ίδια σεζόν.

Ρεκόρ αποτελεσματικότητας

Με μέσο όρο 24,5 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι έχουμε άλλο ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για το Γερμανικό πρωτάθλημα από τότε που καταγράφονται στατιστικά στοιχεία δηλαδή το 1992/93.

Παρόλα αυτά σημειώνονται 3,2 γκολ ανά παιχνίδι που είναι λίγο χαμηλότερα από πέρσι (3,3) αλλά φυσικά υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα καθώς τα γκολ αυτά σημειώνονται σε λιγότερες τελικές.

Ένα γκολ ανά 7,8 τελικές ανά αγώνα. 

Αντίο μακρινά σουτ… γκολ περιοχής

Τα δεδομένα αλλάζουν και στην λογική των Γερμανών. Αναφερόμαστε σε ένα πρωτάθλημα που όλοι έχουν το ελεύθερο να σουτάρουν εκτός περιοχής όμως φέτος αυτό έχει αλλάξει.

Το 65% από τις τελικές προσπάθειες γίνονται εντός περιοχής που είναι ιστορικό ρεκόρ. Το 90% των γκολ που έχουν σημειωθεί (…331 από 369) είναι εντός περιοχής που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία.

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερς στο πρωτάθλημα, Λεβαντόβσκι, Χάαλαντ, Σίλβα και Βέγκχορστ είναι άλλωστε επιθετικοί περιοχής. 

Δώσε πέναλτι στον κόσμο

Φυσικά εδώ βοηθάει και το VAR που φέρνει στο φως παραβάσεις που ένας διαιτητής δεν είναι εύκολο να δει. Τα 49 πέναλτι μετά από 13 αγωνιστικές είναι επίσης ιστορικό ρεκόρ. 

Δέκα πέναλτι δόθηκαν την 7η αγωνιστική που είναι η δεύτερη επίδοση στην ιστορία με τα δώδεκα πέναλτι της 12ης αγωνιστικής την σεζον 1971/72 να παραμένουν το απόλυτο ρεκόρ.

Την 7η αγωνιστική μάλιστα δόθηκε πέναλτι σε οκτώ από τα εννέα παιχνίδια που είναι άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ… το μόνο παιχνίδι που δεν είχε πέναλτι ήταν το Klassiker ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.