Αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο ο Μακ Χόρτον (pic)

Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης Μακ Χόρτον αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στην Κορέα. Νικητής στα 400 μέτρα ελεύθερο ο Σουν Γιάνγκ ο "αιώνιος εχθρός" του Χόρτον.
Δημοσίευση: 21/07/2019 - 19:08
Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης Μακ Χόρτον αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στην Κορέα. Νικητής στα 400 μέτρα ελεύθερο ο Σουν Γιάνγκ ο "αιώνιος εχθρός" του Χόρτον.Σε μια κίνηση που προσέβαλλε όλη την Κίνα ο Αυστραλός χρυσός Ολυμπιονίκης Μακ Χόρτον αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης των νικητών για τα 400 μέτρα ελεύθερο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στην Κορέα. Ο Χόρτον τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Γιάνγκ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Χόρτον είχε πάρει το χρυσό και ο Σουν Γιάνγκ ήταν δεύτερος. Πριν από εκείνον τον τελικό ο Χόρτον είχε δηλώσει ότι ο Σουν Γιάνγκ ντοπάρεται θέλοντας να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο ο Κινέζος είχε "κρυφτεί" από επίσημες υποχρεώσεις για ένα τρίμηνο πριν τους Αγώνες.

Ο Αυστραλός τερμάτισε δεύτερος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο δίπλα στον ορκισμένο εχθρό του. Ο προπονητής της Αυστραλίας αλλά και η ομοσπονδία δεν είχαν γνώση για την πράξη του Χόρτον ο οποίος αναμένεται να τιμωρηθεί.