Θα αλλάξουν πολλά

Σημαντικές αλλαγές ετοιμάζει η ΟΧΕ προτείνοντας την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Σημαντικές αλλαγές ετοιμάζει η ΟΧΕ προτείνοντας την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων. 
Την πρότασή του για την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων χάντμπολ, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη γενική συνέλευση της 13ης Φεβρουαρίου, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΧΕ.
Στην πρόταση αυτή, που εστάλη χθες στα σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας, λαμβάνεται υπόψη η περικοπή της επιχορήγησης από τη ΓΓΑ και γίνεται προσπάθεια περιορισμού των δαπανών, κυρίως των οδοιπορικών που λαμβάνουν τα σωματεία, αλλά και τα στελέχη των αγώνων (διαιτητές, παρατηρητές, κριτές).
Πάντως, για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ανδρών αποφασίστηκε να προταθεί η διατήρηση στη σημερινή του μορφή -με 12 ομάδες-, παρά το γεγονός ότι υπήρχε εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής πρωταθλημάτων για μείωση των συμμετεχόντων σωματείων στις δέκα.
Η Α1 γυναικών θα διεξαχθεί την επόμενη περίοδο με οκτώ ομάδες (κάτι που είχε αποφασιστεί από πέρυσι), ενώ μειώσεις προτείνονται στις πιο κάτω κατηγορίες. Συγκεκριμένα:
– Στην Α2 ανδρών, δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων, χωρισμένων με γεωγραφικά κριτήρια (σήμερα διεξάγεται ενιαίο πρωτάθλημα 12 ομάδων).
– Στη Β’ εθνική ανδρών, δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων, χωρισμένων με γεωγραφικά κριτήρια (σήμερα υπάρχουν δύο όμιλοι των δέκα ομάδων).
 – Στην Α2 γυναικών, δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων, χωρισμένων με γεωγραφικά κριτήρια (σήμερα διεξάγεται ενιαίο πρωτάθλημα 10 ομάδων).
 – Στη Β’ εθνική γυναικών, όμιλοι χωρισμένοι σε υπο-ομίλους, ανάλογα με την γεωγραφική θέση των ομάδων (όπως ισχύει σήμερα).
Επίσης, στο Δ.Σ. της ΟΧΕ αποφασίστηκε η μείωση του αριθμού μετακινήσεων των στελεχών των αγώνων μακριά από την έδρα τους στο ελάχιστο δυνατό, προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι δαπάνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.