Ηλιάδης: “Ηταν απίστευτη η χρονιά”

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Τζούντο Ηλίας Ηλιάδης μίλησε στον "Sentra 103,3"...

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Τζούντο Ηλίας Ηλιάδης μίλησε στον “Sentra 103,3″…

Για την χρονιά που φεύγει:
«Ήταν πραγματικά καλός ο χρόνος, ήταν απίστευτη αυτή η χρονιά γιατί δεν περίμενα να κάνω αυτά τα αποτελέσματα επειδή είχα πολλούς τραυματισμούς. Όταν έχεις όμως δίπλα σου ανθρώπους που σε βοηθάνε θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τα προβλήματα. Κοντά μου ήταν ο προπονητής μου ο  Νίκος Ηλιάδης, που είναι και πατέρας μου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που είναι βοηθός προπονητή, η ομοσπονδία και η οικογένεια μου πάνω απ’ όλα. Η οικογένεια μου ήταν αυτή που ήταν δίπλα μου συνέχεια γιατί εγώ είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου με τους τραυματισμούς και δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω να επανέλθω. Έκανα δυο εγχειρίσεις στο γόνατο, είχα χονδροπάθεια και μηνίσκο. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά».

Για το χρυσό στο παγκόσμιο
«Ο τελικός έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Τόκιο, τη χώρα που γεννήθηκε το Τζούντο και ήταν απίστευτο πράγμα αυτό που έγινε. Δεν πίστευε κανένας ότι θα έπαιρνε το χρυσό κάποιος αθλητής  από την Ευρώπη μέσα στην Ασία. Ήταν και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που μπορούσαν να αγωνιστούν αθλητές από την ίδια χώρα στις κατηγορίες. Κανένας εκείνη την στιγμή δεν περίμενε να πάρω εγώ κάποιο μετάλλιο. Αυτό γιατί δυο χρόνια μετά την Ολυμπιάδα του 2004 ήμουν εκτός λόγω τραυματισμών και εγχειρήσεων. Κέρδισα έναν Ιάπωνα στον τελικόμ, ενώ είχα κερδίσει και στο τρίτο παιχνίδι το Νο1 στην κατάταξη που ήταν επίσης Ιάπωνας, έπαιξα μετά με τον Ιλιάνο από την Βραζιλία που είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης, στον ημιτελικό αγωνίστηκα με τον αθλητή του Αζερμπαϊτζάν από τον οποίο είχα χάσει στο Πανευρωπαϊκό και στον τελικό κέρδισα τον Ισιάμα τον Ιάπωνα. Είμαι 26 ετών και δυο φορές είχα χάσει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και είχα βάλει ως στόχο να κατακτήσω το μετάλλιο».

Για τα μελλοντικά του σχέδια:
«Τώρα είμαι καλά στην υγεία μου και ετοιμάζω την επόμενη χρόνια. Στις 16 Ιανουαρίου έχουμε στο Αζερμπαϊτζάν το Master στο οποίο παλεύουν οι 16 καλύτεροι αθλητές του κόσμου και μετά έχουμε Πανευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη και το παγκόσμιο στο Παρίσι. Τώρα ξεκινάω προετοιμασία στην Ιταλία στις 3 Ιανουαρίου και μέχρι την Ολυμπιάδα θα συνεχίσω με σκληρούς ρυθμούς προπονήσεων. Η σύζυγος μου ήταν αθλήτρια, είναι συνέχεια κοντά μου και καταλαβαίνει. Αγωνίζομαι στα 90 κιλά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι Ιάπωνες οι δυνατότεροι αντίπαλοι μου, είναι από πολλές χώρες τουλάχιστον 20 αθλητές. Για εμένα μετράει το ίδιο με όποιον και αν αγωνίζομαι».

Για το μέλλον του αθλήματος:
«Τώρα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα με την οικονομική κρίση και οι αθλητές και γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στον αθλητισμό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.