Απεβίωσε ο Μπάντ Γκρίνσπαν

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84ων ετών άφησε ο Μπάντ Γκρινσπαν στη Νέα Υόρκη...
Δημοσίευση: 28/12/2010 - 17:38
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84ων ετών άφησε ο Μπάντ Γκρινσπαν στη Νέα Υόρκη, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού είχε προσβληθεί από την αρρώστια του πάρκινσον.

 

Ο Γκρίνσπαν, τηλεοπτικός παραγωγός, ήταν αυτός που βοήθησε να πάρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες την σημερινή τους μορφή, ξεσκεπάζοντας πολλές άγνωστες ιστορίες. Δημιούργησε βίντεο που έκαναν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιο γνωστούς στον ευρύ κοινό, παρουσιάζοντας πολλές άγνωστες πτυχές τους.

Είχε ξεκινήσει ως ραδιοφωνικός παραγωγός της Νέας Υόρκης, ενώ είχε εργαστεί και στην τηλεόραση. Οι πρώτοι αγώνες που κάλυψε ήταν το 1956 στο Ελσίνκι.

Από τις πιο γνωστές ιστορίες του ήταν και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Μεξικού το 1968, αναδεικνύοντας την ιστορία του Τζόν Στέφεν Ακβάρι από την Τανζανία που είχε τερματίσει πολλές ώρες μετά τον πρώτο αθλητή.

Επίσης το ντοκιμαντέρ με τίτλο "100 χρόνια Ολυμπιακής δόξας" που είχε κυκλοφορήσει το 1996 ήταν από τα τελευταία του αλλά και πιο καλοδουλεμένα βίντεο που είχε κυκλοφορήσει με την υπογραφή του.