Πριν ξεκινήσουν... ρεκόρ

Με υποσχέσεις για ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής "Καλαμάτα 2011" που θα πραγματοποιηθεί από 15-17 Απριλίου
Δημοσίευση: 22/12/2010 - 19:38

Με υποσχέσεις για ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής "Καλαμάτα 2011" που θα πραγματοποιηθεί από 15-17 Απριλίου.

Το "Κύπελλο Καλαμάτας", που διεξάγεται ανελλιπώς από το 1993, θα είναι ενταγμένο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG και υπόσχεται να είναι καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Με βάση τις αρχικές δηλώσεις συμμετοχής, στη διοργάνωση του ερχόμενου Απριλίου προτίθενται να συμμετάσχουν 48 αθλήτριες του ατομικού και 21 ομάδες ανσάμπλ από 34 χώρες, μεγέθη που είναι πραγματικά εντυπωσιακά και συναγωνίζονται εκείνα του πρόσφατου παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο οριστικός αριθμός των χωρών και των αθλητριών θα γίνει γνωστός μετά τις 13 Φεβρουαρίου 2011, όταν και θα λήξει η προθεσμία υποβολής των τελικών δηλώσεων συμμετοχής.

Ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης σχολίασε σχετικά με την διοργάνωση:

"Η FIG αναγνώρισε την απόλυτη οργανωτική επιτυχία του φετινού, πρώτου παγκοσμίου κυπέλλου της Καλαμάτας, αναθέτοντας στην Ε.Γ.Ο. ανάλογη ευθύνη και για το 2011. Πλέον έρχεται και η αναγνώριση των ξένων αποστολών, που δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι το 'Κύπελλο Καλαμάτας' έχει ξεχωριστή σπουδαιότητα για τη διεθνή κοινότητα της ρυθμικής γυμναστικής. Εκτός από το δεδομένο αγωνιστικό ενδιαφέρον που έχει η παρουσία των κορυφαίων αθλητριών του κόσμου, ο θεσμός της Καλαμάτας προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη και σε άλλους τομείς. Ενισχύει με τον ιδανικό τρόπο την έννοια του αθλητικού τουρισμού, φέρνοντας ξένους επισκέπτες σε επαφή με την ελληνική περιφέρεια και διαφημίζοντας την περιοχή της Μεσσηνίας σε όλο τον κόσμο. Γι' αυτό, τέτοιες προσπάθειες πρέπει να βρίσκουν συμπαραστάτες και να ενθαρρύνονται με κάθε τρόπο από όλους μας".