Δώνης: “Οπως η… Μπέρμινγχαμ”

Το παράδειγμα της νίκης της Μπέρμινγχαμ επί της Αρσεναλ στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας επικαλείται ο Γιώργος Δώνης ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ

Το παράδειγμα της νίκης της Μπέρμινγχαμ επί της Αρσεναλ στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας επικαλείται ο Γιώργος Δώνης ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο προπονητής του Ατρομήτου υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου είναι 50-50. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην SportDay, είπε:

«Είναι λογικό για όλους να λένε ότι το φαβορί είναι η ΑΕΚ. Οι στοιχηματικές εταιρείες θα δίνουν απόδοση 1,50 για να κατακτήσει το Κύπελλο. Απολύτως φυσιολογικό, αν σκεφτούμε ότι είναι μία μεγάλη ομάδα και παίζει στην έδρα της. Αυτό που λέω εγώ λοιπόν είναι ότι σ’ ένα ματς δεν υπάρχει κανένα φαβορί. Όλα είναι στη μέση. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Ας μην πάμε μακριά και ας μη γυρίζουμε στο παρελθόν. Κοίτα τι έγινε στην Αγγλία. Άρσεναλ-Μπέρμιγχαμ σ’ έναν τελικό. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο φαβορί από την Άρσεναλ. Τελικά, ποιος κέρδισε; Η Μπέρμιγχαμ. Μόλις την Κυριακή η Στόουκ νίκησε 5-0 την Μπόλτον στον ημιτελικό Κυπέλλου. Σε ένα ματς δεν υπάρχει φαβορί λοιπόν. Όλοι ξεκινούν από την ίδια βάση».

Ο Δώνης θα ήθελε τον Ολυμπιακό αντίπαλο στον τελικό: «Πρώτη μου επιλογή θα ήταν ο Ολυμπιακός, αφού από τη στιγμή που είναι πρωταθλητής, θα παίζαμε κατευθείαν στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση αυτή τη στιγμή και ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος. Μαζί τους λοιπόν θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες, όμως εγώ θα επέλεγα τον ΠΑΟΚ για έναν και μόνο λόγο. Το ουδέτερο γήπεδο. Όπως και να το κάνουμε, το ΟΑΚΑ είναι η έδρα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Του ΠΑΟΚ δεν είναι. Παρ’ όλο λοιπόν που είναι σε καλύτερη κατάσταση, θα τον επέλεγα, διότι θα παίζαμε σε ουδέτερο γήπεδο. Όταν φτάνεις όμως σ’ έναν τελικό, δεν μπορεί να σε ενδιαφέρει ποιον έχεις απέναντι. Αυτό που κοιτάς είναι να προετοιμάσεις τη δική σου ομάδα, με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να μπει όπως πρέπει στο γήπεδο. Αυτό λοιπόν κάνουμε κι εμείς» δήλωσε.

Αναφερόμενος στην προετοιμασία της ομάδας του, είπε: «Ήδη υπάρχουν στο μυαλό μου κάποιες σκέψεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να βγει η ομάδα έτοιμη στον αγωνιστικό χώρο και από ψυχολογικής πλευράς. Δεν μεταφέρω στους παίκτες τις εμπειρίες μου από τον τελικό με τη Λάρισα, παρά μόνο κάποιες που έχω ως ποδοσφαιριστής. Δεν γίνεται να πας σε έναν τελικό απλώς για να το γιορτάσεις. Οταν βρίσκεσαι εκεί και έχεις 15.000 κόσμο μαζί σου, τι θα πεις; Ωραία, μ’ αρέσει αυτό το πανηγύρι, η γιορτή και δεν με νοιάζει ακόμα κι αν χάσω; Από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής και άκουγα προπονητές να λένε ότι παίζουν με μεγάλη ομάδα και δεν έχουν τίποτα να χάσουν, νευρίαζα. Δεν γίνεται αυτό. Πάντα έχεις κάτι να χάσεις. Και σε έναν τελικό έχεις να χάσεις την ευκαιρία να κατακτήσεις έναν τίτλο. Δεν είναι στο μυαλό μου η συμμετοχή σε ένα πανηγύρι. Θα προετοιμάσω την ομάδα μου για να μπει όπως πρέπει στο γήπεδο και από ψυχολογικής πλευράς. Πάμε να κερδίσουμε. Δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι με τίποτε άλλο».

Ο Δώνης μίλησε και για το θέαμα που παρουσιάζει ο Ατρόμητος: “Αν εξαιρέσουμε τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό Βόλου και 1-2 ακόμα παιχνίδια, δεν έχουμε δει ποτέ τον Ατρόμητο του Δώνη να παίζει χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το αν θα προσφέρει θέαμα, αν θα αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει. Αυτό το «πάμε να κερδίσουμε» είναι αλήθεια ότι χρήζει ανάλυσης, όσον αφορά τον τρόπο που θα επιχειρήσει ο 42χρονος προπονητής να το καταφέρει. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας ή προσαρμογή στον αντίπαλο; Επίθεση ή άμυνα; «Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πώς αγωνίζεται η αντίπαλη ομάδα. Πάνω σ’ αυτό θα κοιτάξουμε να περιορίσουμε τα ατού της ΑΕΚ, όπως θα κάνουν κι εκείνοι και δεν θα παίρνουμε ρίσκα. Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτό, όταν θα έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας, θα πρέπει να δείξουμε την ικανότητά μας στο να ψάξουμε το γκολ και πώς να το πετύχουμε. Δεν μπορείς να κοιτάξεις το 0-0 για 120 λεπτά αγώνα και να έχεις στο μυαλό σου τα πέναλτι. Είναι αδύνατον».

Ο Δώνης δεν έχει ρεβανστιστικές τάσεις. «Οσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι δεν είμαι εκδικητικός. Τι εκδίκηση να πάρω; Να δείξω ότι έκαναν λάθος που με έδιωξαν; Ποιος ο λόγος; Είμαι άνθρωπος με μεγάλη αυτοεκτίμηση. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Θέλω να υλοποιώ τις φιλοδοξίες μου και να το καταφέρνω με την ομάδα. Δεν μ’ απασχολεί ποιος θα είναι απέναντί μου στον τελικό. Με απασχολεί μόνο να πάρω το Κύπελλο. Δεν σκέφτομαι ποτέ εκδικητικά».

Αναφορικά με το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι με τον Ατρόμητο, δήλωσε:  «Ηρθε τον Δεκέμβριο πρόταση από την  Μπρίστολ Ρόβερς, αλλά δεν το σκέφτηκα καν. Δεν είναι η ομάδα που θα ήθελα. Είμαι αφοσιωμένος στον Ατρόμητο, απλώς σε κάποια πράγματα δεν βάζεις ταβάνι. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το τι θα γίνει ή αν θα έρθει κάτι. Αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, για την προετοιμασία, για όλα. Αν έρθει μία πρόταση στις 15 Μαΐου, θα συζητηθεί με τη διοίκηση και θα δούμε τι θα γίνει», λέει ο Δώνης για το μέλλον του, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Δεν συμφωνεί πάντως με την άποψη πως με μία 7η θέση και έναν τελικό Κυπέλλου σε δύο χρόνια, δεν θα έχει κάτι άλλο να πετύχει στον Ατρόμητο (αν φυσικά δεν έρθει η Ευρώπη με κατάκτηση του τροπαίου). «Πάντα υπάρχουν στόχοι που μπορείς να βάλεις. Για παράδειγμα, μπορούμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα του χρόνου που να έχει πέντε Ελληνες σε μικρή ηλικία στην ενδεκάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.