Αλεξανδρής: “Πίστευα ότι θα μπορούσα να αιφνιδιάσω”

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στον Sentra 103,3 για τη νίκη επί του Ηλυσιακού...

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στον Sentra 103,3 για τη νίκη επί του Ηλυσιακού, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του.

Για το ότι μετά το τέλος του αγώνα ζήτησε να σταματήσουν να βάζουν το Μαρούσι στις ομάδες που κινδυνεύουν:
«Τα είχα συγκεκριμένα με έναν δημοσιογράφο, ο οποίος σε ρεπορτάζ του έγραφε όλο “αγώνας για την σωτηρία και για την παραμονή”. Και λέω, κάτσε, εμείς έχουμε ήδη πέντε νίκες, για τους άλλους που έχουν μία και δύο τι πρέπει να πούνε; Υπάρχει μια μικρή εμπάθεια προς το Μαρούσι και όχι προς το πρόσωπο μου, από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, αλλά το προσπερνάω. Το είπα χάριν ευφορίας, και όχι γιατί ήθελα να τον μειώσω. Αλλά και αυτός εν τω μεταξύ, φεύγοντας, είπε “Βήμα σωτηρίας θα γράψω”»…

Για το πόσο επίπονη ήταν η διαδικασία που πέρασε ο ίδιος αλλά και η ομάδα λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε:
«Από την αρχή, όταν έκανα τις πρώτες μεταγραφές πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Ήταν όλα εις βάρος μας, και κυρίως της κοινής γνώμης. Αυτή επηρεάζει και τα Μέσα, και τους διαιτητές και γενικά επηρεάζει το σύστημα. Εγώ έκανα κάτι απλό. Όλοι οι προπονητές προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων, έναν κορμό, πάνω στον οποίο θα πατήσουν και για τα επόμενα χρόνια. Εγώ τον δημιούργησα από γνωστούς σε μένα παίκτες. Αυτή ήταν, εντός εισαγωγικών, η “μαγκιά” μου. Πήρα παιδιά που είχα δουλέψει μαζί τους και είχαμε κάτι πολύ βασικό. Ήξεραν την φιλοσοφία μου και το τι ζητάω πάνω κάτω. Έτσι δεν μου ήταν δύσκολο. Πίστευα ότι θα μπορούσα να αιφνιδιάσω κάποιες ομάδας, όπως ήταν ο Πανιώνιος στην αρχή του πρωταθλήματος, και όντως συνέβησαν όλα έτσι όπως τα είχα στο μυαλό μου. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό πάντα, αλλά τουλάχιστον στο δικό μας ξεκίνημα, όλα ήρθαν θετικά».

Για το τι παραπάνω πήρε το Μαρούσι από την χθεσινή νίκη του επί του Ηλυσιακού:
«Το λέγαμε όλη την εβδομάδα, ότι ο Ηλυσιακός είναι καλή ομάδα, και εκτιμώ πολύ την προσπάθεια που έκαναν. Ήταν όμως άτυχη, και όχι μόνο με εμάς αλλά στα περισσότερα παιχνίδια. Ξέραμε ότι θα έρθει να παίξει ένα από τα τελευταία της χαρτιά, γιατί τώρα είναι σε δύσκολη θέση. Έχει κάποιους παίκτες οι οποίοι είναι χαρισματικοί σκόρερ. Εμείς φημιζόμαστε για την πολύ καλή επιθετική παρουσία αλλά δεν φημιζόμαστε για την αμυντική μας λειτουργία. Αν δεν είχα τον Πάγκαριτς να είναι φόβητρο και να ελέγχει τον χώρο κοντά στο καλάθι, θα είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Έχοντας όλα αυτά τα “λουλούδια” στην ομάδα μου, ήμουν επιφυλακτικός και λέγαμε τι θα γίνει αν και ο Πάγκαριτς είναι όπως ήταν στον Ολυμπιακό. Αλλά έχω πάθει πλάκα μαζί του και εγώ και όλη η ομάδα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός αθλητής και συνεπέστατος. Απλά όσον αναφορά την εκγύμναση, γιατί είναι πολύ βαρύ κορμί και δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, χρειάζεται μιας άλλου είδους αντιμετώπιση. Και λόγω της εμπειρίας μου, τόσα χρόνια στα γήπεδα, μπορώ και συνυπάρχω με τέτοιου είδους αθλητές».

Για το εάν πιστεύει ότι θα υπάρξει κάποια έκπληξη στο πρωτάθλημα, ή ότι θα κριθεί και πάλι στους αγώνες Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός:
«Εκτιμώ ότι θα λυθούν οι διαφορές στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έγινε η πολύ καλή εμφάνιση του Κολοσσού απέναντι στον Ολυμπιακό, με συνδυασμό τις απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός, και θα μπορούσε να είχε χάσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αλλά στην πορεία δεν βλέπω κάποια άλλη να τους κοντράρει. Και λόγω κλάσης που έχουν, και λόγω προϋπολογισμού, και από το γεγονός ότι μπορεί να είναι πολύ σκληρό το πρωτάθλημα το δικό μας αλλά από την τρίτη θέση και κάτω. Αλλά δεν είναι σε θέση καμιά από αυτές τις ομάδες, να ανταγωνιστεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ. Αν μια από τις δύο ομάδες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, έχοντας τραυματίες, μπορεί κάποιος να κάνει την έκπληξη. Αλλά το θεωρώ απίθανο να συμβεί».

Για το τι είδους πρόκληση είναι το Μαρούσι για τον ίδιο αυτή τη σεζόν:
«Είμαι δημότης της πόλης, ζω υπέροχα εδώ και με αγαπάει όλος ο κόσμος. Είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Και βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση. Και από τον ερασιτέχνη, που ανέλαβε τα ηνία με όλο το συμβούλια, και από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος. Είναι σαν μια οικογένεια που αγαπάνε πραγματικά αυτή την ομάδα, όπως την αγαπάει και όλη η πόλη. Και θα σου φανεί παράξενο γιατί δεν βλέπεις φιλάθλους στο γήπεδο. Επειδή γυρίζω όμως στην πόλη, βλέπω ότι όλος ο κόσμος την αγαπά και θέλει να πηγαίνει καλά. Δεν θα μπορούσα να γυρίσω την πλάτη μου σε αυτή την ομάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.