Ο χάκερ DarkSide εξαναγκάστηκε να γδυθεί και να πηδήξει στο κενό


Σε θάνατο καταδικάστηκε ένας χάκερ, με το όνομα DarkSide: στερήθηκε των ρούχων του και αναγκάστηκε να πηδήξει στο κενό από μια ψηλή γέφυρα! Όλα αυτά στο διαδικτυακό παιχνίδι Guild Wars 2, όπου ο DarkSide κρίθηκε ένοχος για παράνομη εισβολή με τιμωρία… την εσχάτη των ποινών.

Οι παίκτες του Guild Wars 2, εδώ και 3 εβδομάδες, διαμαρτύρονταν για τις ενέργειες ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα και τον κατηγορούσαν ότι χρησιμοποιούσε παράνομα τρικς που του παρείχαν τη δυνατότητα να διακτινίζεται, να προκαλεί τεράστιες καταστροφές καθώς και να επιβιώνει μαζικών επιθέσεων από άλλους παίκτες, οι οποίοι είχαν συσπειρωθεί προκειμένου να τον αντιμετωπίσουν. Έτσι, πληθώρα παικτών συγκέντρωσαν βίντεο με τις παράνομες δραστηριότητες του DarkSide, τα οποία και ανήρτησαν στο YouTube.

Τα βίντεο αυτά βοήθησαν τον επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας ArenaNet Κρις Κλίρι, να εντοπίσει τον παίκτη πίσω από τον χαρακτήρα. Ο Κλίρι ανέλαβε τον έλεγχο του DarkSide, επιβάλλοντας τη… θανατική ποινή.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος αργότερα, φαίνεται ο χαρακτήρας να απογυμνώνεται από τα ρούχα του και να πηδά από μια υψηλή γέφυρα, η οποία βρισκόταν έξω από μία πόλη του παιχνιδιού. Στο τέλος του βίντεο αναγράφεται επίσης η φράση του Κλίρι “Ω! Ναι, αποκλείστηκε και αυτός”.

Η ArenaNet δεν αποκάλυψε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πώς ο παίκτης κατάφερε να εκμεταλλευτεί το τρωτό σημείο που ανακάλυψε στο παιχνίδια, ωστόσο ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα είχε διορθωθεί… με οριστικό τρόπο!

Η τιμωρία προκάλεσε πληθώρα σχολίων μεταξύ των παικτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι η κίνηση αυτή αποτέλεσε πράξη απόδοσης δικαιοσύνης, ενώ άλλοι έθεσαν το ερώτημα εάν θα αποτρέψει άλλους επίδοξους χάκερς από το να προσπαθήσουν κάτι ανάλογο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.