Για δεύτερη φορά, οι ομάδες μονομάχησαν στο σκοτάδι!

Το φετινό πολυαναμενόμενο ραντεβού των ομάδων για νυχτερινές μονομαχίες είχε οριστεί για την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Το φετινό πολυαναμενόμενο ραντεβού των ομάδων για νυχτερινές μονομαχίες είχε οριστεί για την  Παρασκευή 12 Ιουνίου. Από νωρίς το απόγευμα οι 8 ομάδες που συμμετείχαν, είχαν ετοιμάσει τα σκάφη του Match Race Academy και με το που έπεσε το σκοτάδι  ρίχτηκαν στην μάχη του δεύτερου Night Match!

Το Νight Match πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι.  Ενώ νυκτερινοί αγώνες γίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, πουθενά δεν γίνεται αγώνας με μορφή match racing. Η ιστιοπλοΐα την νύχτα ή με κλειστά τα μάτια είναι μια πρακτική που πολλοί προπονητές χρησιμοποιούν σε υψηλό ολυμπιακό επίπεδο ώστε να βελτιώσουν την αίσθηση στους αθλητές τους. Άλλωστε την νύχτα που η όραση δεν βοηθάει, ο ιστιοπλόος βασίζεται στις άλλες του αισθήσεις. Έτσι, ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες. To Night Match είναι μια πρωτότυπη ιδέα του Match Race Academy που όπως όλα δείχνουν, θα έχει μέλλον!

Για τους κριτές καθώς και για την επιτροπή αγώνα, η πρόκληση είναι εξίσου μεγάλη. Το στήσιμο του στίβου αλλά και το umpiring την νύχτα δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Μετά από τόσες διοργανώσεις, το Match Race Academy διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και σε αυτή τη πρόκληση. Φυσικά, όλες οι προδιαγραφές ακολουθήθηκαν πλήρως, ώστε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας  (ISAF) να μην μπορεί να αρνηθεί το grading (4) του αγώνα και αυτός να μετρήσει στο ranking των συμμετεχόντων. 

Η φετινή διοργάνωση στιγματίστηκε από τον άνεμο… ή μάλλον την έλλειψη αυτού!  Όταν σχεδιαζόταν ο αγώνας όλοι είχαν στο μυαλό τους το απόγειο που ξεκινάει μετά από μία θερμή καλοκαιρινή ημέρα από κάποια ώρα και μετά. Το βράδυ της Παρασκευής όμως, και ενώ όλα ξεκίνησαν καλά, μετά τα πρώτα 4 flights ο αέρας ψόφησε τελείως και τα πληρώματα γύρισαν πίσω στο λιμάνι γύρω στις 1 το πρωί. Το Σάββατο, το ραντεβού δόθηκε πιο νωρίς ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και πάλι, μέχρι τις 2 το πρωί, μόνο ένα ακόμα flight κατάφερε να πραγματοποιηθεί. Έτσι, ενεργοποιήθηκε η ασφαλιστική δικλίδα που περιγραφόταν στις οδηγίες πλου και τα πληρώματα κατέβηκαν την Κυριακή το πρωί ώστε να ολοκληρωθούν τα match που υπολείπονταν ώστε να αποφασιστούν οι νικητές. 

Μετά λοιπόν από πολύ ξενύχτι, κούραση και μια τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή των αποτελεσμάτων, τις πρώτες τρείς θέσεις τις κατέλαβαν οι ομάδες των:

1. Παπαγεωργίου
2. Αργυρόπουλου
3. Καλαποθαράκου

Το θέαμα απ’ έξω για όσους παρευρέθηκαν στην περιοχή, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ο στίβος στήθηκε πολύ κοντά στην στεριά, ακριβώς μπροστά από το εντευκτήριο λιμένος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και έτσι τα match μπορούσαν να παρακολουθηθούν από όσους γευμάτιζαν ή έπιναν το ποτό τους.  

Με το επαμειβόμενο κύπελλο στα χέρια του Άγγελου Παπαγεωργίου για 1 χρόνο, όλοι περιμένουν τον επόμενο Ιούνιο ώστε να το διεκδικήσουν μέσα από μια μοναδική διαδικασία.

Το Match Race Academy είναι το μοναδικό κέντρο στην χώρα μας που καλλιεργείται το Match Racing, την πλέον μοντέρνα τάση στην ιστιοπλοΐα. Η ένταση και το θέαμα που προσφέρει, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς ενώ το γεγονός ότι είναι μια από τις οικονομικότερες μορφές του αθλήματος της ιστιοπλοΐας το κάνουν να γνωρίζει παγκοσμίως μια πρωτοφανή άνθιση. Στο Match Race Academy, χρησιμοποιείται η ένταση του στενού συναγωνισμού που δημιουργείται ώστε ο μαθητής να μαθαίνει σωστά και γρήγορα ιστιοπλοΐα! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.